GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βορίδης: Ο κ. Τσίπρας από Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου έγινε εξημερωμένο κατοικίδιο - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019. Ο ...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στην επίθεση κατά του Σκάι και στις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης.

"Ηθικός αυτουργός είναι αυτός που με πειθώ και φορτικότητα κατέπεισε κάποιον να κάνει κάτι παράνομο στο ποινικό δίκαιο, προφανώς εδώ δεν χρησιμοποιεί την έννοια του ποινικού δικαίου αλλά χρησιμοποιείται πολιτικά", σημείωσε ο κ. Βορίδης. "Γιατί; Η τρομοκρατία έχει ένα έδαφος που καλλιεργείται. Και υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα που η κάθε κυβέρνηση στέλνει απέναντι στο φαινόμενο. Όταν καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ, στείλατε μηνύματα. Όταν δώσατε άδειες σε τρομοκράτες, στείλατε μηνύματα. Όταν υποβαθμίσατε πρακτικές ασφάλειας, στείλατε μηνύματα. Ένας τρομοκράτης πως γίνεται; Δεν έχει μια διαδρομή;".

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μάκη Βορίδη φώναζαν να πει και για το τσεκούρι και ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: "Μου αρέσει συνάδελφοι που θέλετε να συζητήσουμε για το τσεκούρι. Ευχαρίστως να συζητήσουμε αλλά και για όλο το πλαίσιο της βίας της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια, της βίας της ανομίας και των επιθέσεων. Αφού τα συζητήσουμε ολ’ αυτά να πάμε και στο τσεκούρι".

Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης ο λόγος του μίσους και η στοχοποίηση είναι βασικές αιτίες ανάπτυξης του εξτρεμισμού που οδηγούν ακόμα και σε τρομοκρατικές επιθέσεις. "Να σκεφτείτε πολύ καλά πώς εκτρέφεται και καλλιεργείται μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει και στην τρομοκρατία".

Όσον αφορά στον Προϋπολογισμό, ο κ. Βορίδης είπε ότι "εκείνο που περιμένετε για να κερδίσετε τις εκλογές είναι να βάλετε κάποιον φυλακή για να τις κερδίσετε, όπως είπε και ο κ. Πολάκης. Ως αποτύπωμα του απολογισμού της τετραετίας της κυβέρνησης μένει το Υπερταμείο και η δέσμευση της ακίνητης περιουσίας, το αντάλλαγμα για την εκχώρηση της κληρονομιάς μας στη Μακεδονία... Κατάπτυστο αντάλλαγμα γιατί για να εξασφαλίσετε το μέτρο για τις συντάξεις που εσείς νομοθετήσατε δώσατε τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Και το μέτρο για τις συντάξεις το εξασφαλίσατε σε μια συγκυρία που όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι μελίρρυτοι για τον κ. Τσίπρα και από ανατροπέας, επαναστάτης και Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου έγινε εξημερωμένο κατοικίδιο, περιφερόμενο στις ευρωπαϊκές αυλές να τον δείχνουν τι καλός και φρόνιμος έγινε. Ένα "δωράκι" που τακτοποίησε και το θέμα των Σκοπίων να μην πάρει";

Ο κ. Βορίδης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι "η ώρα που θα φύγετε, ζυγώνει. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική. Και το θετικό είναι ότι από το πρώτη φορά Αριστερά, ο ελληνικός λαός θα λέει Ποτέ ξανά Αριστερά".

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση