GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βουλή των Σκοπίων ψήφισε και τα τέσσερα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος

Η Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης, ψήφισε και τα άλλα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος, τ...

Η Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης, ψήφισε και τα άλλα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος, τα οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Χθες, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τα πρώτα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος.
Αρχικά, σήμερα, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ, 12 κατά και δύο «παρών» την τρίτη τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι «η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών», ενώ πριν από λίγο, με 66 ψήφους υπέρ, επτά κατά και τρεις «παρών» ενέκρινε την τέταρτη και τελευταία τροπολογία, η οποία αναφέρεται στην προστασία από την μεριά της Πολιτείας, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό.
Για την έγκριση των σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (61 στους 120 βουλευτές), την οποία ο συνασπισμός κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση διαθέτει άνετα.
Από εδώ και στο εξής, τα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες και ακολούθως, η κυβέρνηση της χώρας θα αποστείλει στη Βουλή τα συμπεράσματα της διαβούλευσης.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, στην οποία θα εξεταστούν τα τελικά κείμενα των συνταγματικών τροπολογιών, για την έγκριση των οποίων απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).
Η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση