GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Επίθεση στη κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης...

Επίθεση στη κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία που πραγματοποίησε σε πολιτική συγκέντρωση στη θεσσαλική πόλη.

O κ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του κεφαλαίου», ενώ χαρακτήρισε «κάλπικη» την αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, για τα "αντίμετρα" και την ακύρωση της μείωσης συντάξεων με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο προϋπολογισμός «ξεχειλίζει από "αντίμετρα" προς το κεφάλαιο», και ανέφερε ως παράδειγμα - όπως είπε - ότι «περίπου 1,1 δισ. ευρώ, είναι μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων και άλλων πρώτων υλών, σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές».

Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε γιατί γιορτάζει η κυβέρνηση με «τις πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίων» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι ακριβώς γιορτάζουν; Γιορτάζουν τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, την αυξημένη επιτροπεία, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060»;

Μιλώντας για την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «με τον νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις του ΟΓΑ πήγαν στα τάρταρα», ενώ σημείωσε ότι το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών «δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση στην πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Σχετικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη των κυβερνήσεων», ότι με τα ΠΟΠ θα διασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση των μικρομεσαίων. «Αυτό που κατοχύρωσαν τα ΠΟΠ, είναι τα κέρδη και το όνομα, η φίρμα του μεταποιητή εμποροβιομήχανου» είπε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την θέση της χώρας στην ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι « η κυβέρνηση συμμετέχει με τα μπούνια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε μεταξύ άλλων τον ελληνικό λαό και ειδικά - όπως είπε- όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της εκδήλωσης ανακοίνωσε την στήριξη του ΚΚΕ στο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσο Τσιαπλέ για υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρο Κρίκη για δήμαρχο Λαρισαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση