GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μορατόριουμ" στις διαδηλώσεις ζητεί ο αντιδήμαρχος Παρισιού

Υπέρ ενός "μορατόριουμ" στις διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα τάσσεται ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρ...

Υπέρ ενός "μορατόριουμ" στις διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα τάσσεται ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

"Θεωρούμε σαφέστατα ότι χρειάζεται ένα μορατόριουμ στις διαδηλώσεις", είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχετικά με την ενδεχόμενη ματαίωση της διαδήλωσης του Σαββάτου, απάντησε ότι "θα προτιμούσε κάτι τέτοιο, αντί να τη δει να μετατρέπεται σε αντάρτικο πόλης".

Από το περιβάλλον της δημάρχου Αν Ινταλγκό έγινε γνωστό ότι ο δήμος εξετάζει σοβαρά αυτήν την πιθανότητα.

Η δήμαρχος του Παρισιού και πολλών άλλων πόλεων συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Περισσότερες από 140 πορείες είναι προγραμματισμένο να γίνουν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ομοσπονδία Attac, μια εκ των οργανωτών αυτών των κινητοποιήσεων για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση