GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπολσονάρου: «Εγγυημένο» το δικαίωμα στην οπλοφορία για όποιον έχει λευκό ποινικό μητρώο

Διάταγμα το οποίο θα "εγγυάται" το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο αναμένεται να υπογράψει...

Διάταγμα το οποίο θα "εγγυάται" το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας την 1η Ιανουαρίου.

«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η νομοθεσία μέχρι σήμερα είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά στην οπλοφορία καθώς οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους, ενώ απαγορεύεται η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους εξαιρουμένων μόνο εκείνων που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και των στελεχών άλλων σωμάτων ασφαλείας).

Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο Μπολσονάρου, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση