GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις πολιτών που έζησαν τον τρόμο στα χέρια ληστών

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις πολιτών που έπεσαν θύματα ληστειών καθώς και αστυνομικών που ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τ...

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις πολιτών που έπεσαν θύματα ληστειών καθώς και αστυνομικών που ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην κατάθεση της η υπάλληλος του σούπερ μάρκετ που ήταν ‘όμηρος’ των δύο κακοποιών υποστήριξε ότι οι δράστες ήταν έτοιμοι να τη σκοτώσουν εάν δεν τους έλεγε πότε έφυγε η χρηματαποστολή με τα χρήματα.

“Ξαφνικά άκουσα την πόρτα να ανοίγει, γύρισα και είσαι δύο άνδρες με τα όπλα στα χέρια να έρχονται προς εμάς και να φωνάζουν να τους δώσουμε τα λεφτά και να φωνάξουμε τον υπεύθυνο. Εμάς, με την απειλή του όπλου, μας οδήγησαν σε μία μικρή αποθήκη που βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος και έμεινε μαζί μας ο ένας εκ των δύο, ενώ ο άλλος κινήθηκε προς τις σκάλες, όπου ανέβηκε ο υπεύθυνος. Στη διάρκεια αυτή ο άνδρας που μας κρατούσε μας ρώτησε εάν ξέρουμε πότε έφυγε η χρηματαποστολή. Ο άλλος άνδρας φώναζε συνεχώς ‘πυροβόλησε τες’ και εγώ του είπα ‘σας παρακαλούμε, έχουμε παιδιά’ ενώ ο άλλος μου είπε ‘δεν τα έχουμε με εσάς, με τους άλλους τα έχουμε’”, είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα στους αστυνομικούς.

Η βιαιότητα των ληστών που εισβάλλουν σε σπίτια είναι χαρακτηριστική. Στις 29 Αυγούστου ένας ηλικιωμένος άνδρας κοιμόταν στο ισόγειο σπίτι του στην Κερατέα όταν τέσσερις δράστες μπήκαν σε αυτό.

“Ενώ κοιμόμουν στο ισόγειο της ανωτέρω οικίας και κοιμόμουν άκουσα θόρυβο, άνοιξα τα μάτια μου και είδα τέσσερις άνδρες άγνωστους προς εμένα, εκ των οποίων οι τρεις κρατούσαν ξύλα στα χέρια, να έχουν εισέλθει στην οικία μου από την κεντρική πόρτα στην οποία είχα αφήσει τα κλειδιά από την έξω μεριά. Ο ένας εξ αυτών ήρθε προς το μέρος μου και αφού με απώθησε στο στήθος, με χτύπησε στο αριστερό μέρος του κεφαλιού με το ξύλο που κρατούσε στα χέρια του, έβαλε το χέρι του γύρω από το λαιμό μου και με επιτακτικό τρόπο μου έλεγε να του πω πού έχω λεφτά και χρυσαφικά. Εγώ του είπα ότι δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε χρυσαφικά στην οικία. Μάλιστα μου έδωσε και δύο σφαλιάρες για να του πω πού έχω τα λεφτά”, ανέφερε στην κατάθεση τους ο ηλικιωμένος και πρόσθεσε:

“Κατόπιν με έβαλε σε μία καρέκλα και με γύρισε προς τον τοίχο, ώστε να μην βλέπω τους υπόλοιπους τρεις, οι οποίοι είχαν πάει σε όλα τα δωμάτια της οικίας και έψαχναν έχοντας προκαλέσει αναστάτωση σε αυτά. Με μία πρόχειρη ματιά, λόγω της σύγχυσής μου, οι ανωτέρω δράστες αφαίρεσαν από συρτάρι του κομοδίνου το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ”.

Στις 27 Ιουλίου άγνωστοι διέρρηξαν μίνι μάρκετ στην Ηλιούπολη. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για να μεταβούν στο σημείο, όπου εντόπισαν τελικά τους δράστες μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Εκείνοι τους πυροβόλησαν και κατάφεραν να διαφύγουν.

“Περί ώρα 3:25, λάβαμε σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης για διάρρηξη σε μίνι μάρκετ καθώς για ύποπτο τζιπ χρώματος μαύρο στο σημείο. Άμεσα, μεταβαίνοντας στο σημείο, πλησίον του καταστήματος όπου είχαμε λάβει το σήμα εντοπίσαμε ένα όχημα. Επειδή το κρίναμε ύποπτο να σχετίζεται με την ανωτέρω διάρρηξη στο μίνι μάρκετ το ακολουθήσαμε και κάναμε χρήση ηχητικών σημάτων προκειμένου να το ελέγξουμε, πλην όμως δεν συμμορφωνόταν στις εντολές μας και συνέχισε την πορεία του, κινούμενος με χαμηλή σχετικά ταχύτητα” ανέφερε στην κατάθεση του ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο συμβάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

“Εμείς συνεχίσαμε να του κάνουμε σήμα να σταματήσει με τα ηχητικά, πλην όμως εξακολουθούσε να μην συμμορφώνεται και στο ύψος της συμβολής των Λ. Ανδρέα Παπανδρέου και Λ. Ειρήνης, είδαμε τον συνοδηγό να βγάζει το χέρι έξω από το παράθυρο και να πυροβολεί μία φορά στον αέρα. Συνεχίσαμε να ακολουθούμε το ανωτέρω αυτοκίνητο, όπου λίγα μέτρα πιο κάτω, επί της Λ. Πρωτόπαπα, είδαμε και πάλι τον συνοδηγό να βγάζει το χέρι από το παράθυρο και να πυροβολεί δύο φορές, αυτή τη φορά προς το μέρος μας, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από εμάς, αλλά ούτε και να προκληθεί κάποια φθορά στις μοτοσικλέτες μας. Τότε επί της οδού Λ. Πρωτόπαπα, μειώσαμε ταχύτητα και προσπαθήσαμε να πάρουμε κάλυψη σε περίπτωση που δεχόμασταν εκ νέου πυροβολισμούς, ενώ το προαναφερόμενο όχημα συνέχισε την πορεία του επιταχύνοντας προς την πλατεία 28ης Οκτωβρίου, όπου και χάσαμε την οπτική μας με αυτό” πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση