GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΤΩΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Τι είναι τα "Κίτρινα Γιλέκα" που εξεγέρθηκαν στην Γαλλία...

Maria Denaxa   Με δυο λόγια, επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνετ...

Maria Denaxa 
Με δυο λόγια, επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνεται δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι οι Φτωχοί Εργαζόμενοι που δεν καταφέρνουν με τον μισθό που παίρνουν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τους φόρους τους, τις υποχρεώσεις τους
Κόμματα των άκρων αλλά και παραδοσιακά, όπως οι σοσιαλιστές και το δεξιό κόμμα επιχειρούν να βάλουν την ετικέτα τους στα Κίτρινα Γιλέκα. Στις κινητοποιήσεις τους έχουν διεισδύσει και ταραξίες που εκτός απο κουκούλες φόρεσαν και κίτρινα γιλέκα.

----------------------------
Σκηνές αντάρτικου στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για το ακριβό κόστος διαβίωσης. Τα "κίτρινα γιλέκα" συγκρούονται κατά μέτωπο με την αστυνομία, ενώ κλείνουν μετρό και πολυκαταστήματα, επιφέροντας πλήγμα στο φωταγωγημένο ενόψει εορτών Παρίσι.
"Μυρίζει επανάσταση" στη Γαλλία: από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών ανταρτικού πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων", μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 224 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι, ενώ πάνω από 90 είναι οι τραυματίες. "Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των "κίτρινων γιλέκων", δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα. Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ η βία εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

"Συγκλονισμένος" ο πρωθυπουργός
"Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους. "Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου".
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ θα μιλήσει απόψε στο δελτίο ειδήσεων των 20.00 (τοπική ώρα/21.00 ώρα Ελλάδας) του δικτύου TF1.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.

"Λουκέτο" σε μεγάλα πολυκαταστήματα
Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας.
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" σήμερα μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.
Έκλεισαν σταθμοί του μετρό
Τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι λόγω των βίαιων διαδηλώσεων.
Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση