GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΗΚΕ η "αύρα" της ΕΛΑΣ! Στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια...

Σκηνικό έντασης στήθηκε και πάλι στο κέντρο της Αθήνας,καθώς εν εξελίξει βρίσκονται πορείες και συγκεντρώσεις για την 10η επέτειο της δολ...

Σκηνικό έντασης στήθηκε και πάλι στο κέντρο της Αθήνας,καθώς εν εξελίξει βρίσκονται πορείες και συγκεντρώσεις για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ομάδες κουκουλοφόρων έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και υλικά από σπασμένα πεζοδρόμια στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη.
Παράλληλα πολλοί κουκουλοφόροι έχουν ανέβει σε ταράτσες κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Κυκλωτική κίνηση  επιχειρούν οι δυνάμεις της αστυνομίας, με μια  αύρα να ανεβαίνει την οδό Στουρνάρη, ενώ μια άλλη πραγματοποιεί αντίστοιχη κίνηση επί της Τοσίτσα, όπου γκρέμισε και το δύο μέτρων οδόφραγμα που είχε στηθεί. Στόχος της αστυνομίας να περιορίσει την δράση των ομάδων προς την πλατεία των Εξαρχείων.Περίπου στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια και έχει προγραμματιστεί πορεία προς τα Εξάρχεια, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το πρωί, κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν επεισόδια από κουκουλοφόρους οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και φανάρια στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Προηγουμένως, νεαροί είχαν ξηλώσει μάρμαρα από και πλάκες πεζοδρομίου από την πλατεία Κοραή, όπου έγραψαν και συνθήματα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ τα μαγαζιά έκλεισαν αμέσως, κατεβάζοντας τα ρολά τους.
Ζημιές προκλήθηκαν σε κάποιες βιτρίνες, αλλά και σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων, ενώ η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.
Οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν προσωρινά, άνοιξαν και πάλι το απόγευμα, αλλά ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο έκλεισε εκ νέου λίγη ώρα μετά.
Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα κουκουλοφόρων έκαψε μια ελληνική σημαία έξω από το ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση