GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντομπρόβσκις: Ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι "συμβατός" με το Σύμφωνο Σταθερότητας - Τι είπε για την Ιταλία

Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι "συμβατός" με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε προσερχόμενος στο σημερινό Eu...

Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι "συμβατός" με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών- μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ο Β. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε για την Ελλάδα ότι θα "πετύχει" τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για την επόμενη χρονιά.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, σημείωσε ότι βρίσκεται σε "συζητήσεις" με την ιταλική πλευρά και μάλιστα είχε σήμερα συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία. Όπως είπε είναι "θετικό" ότι ο "τόνος" των συζητήσεων έχει βελτιωθεί και υπάρχει στενότερη συνεργασία. Η Επιτροπή, όπως εξήγησε, έχει προτείνει την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και χρέους, ενώ και οι υπουργοί το έχουν επικυρώσει. Είναι αναγκαίο να υπάρξει "σημαντική προσαρμογή" στον ιταλικό προϋπολογισμό, επισήμανε, και κατέληξε λέγοντας ότι "τώρα η μπάλα είναι στην ιταλική πλευρά".

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, ο Β. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι "είναι ώρα να περάσουμε από τις συζητήσεις στις αποφάσεις", καθώς πρόκειται για τη συνεδρίαση προετοιμασίας της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να ληφθούν αποφάσεις για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και στον μηχανισμό χρηματοδότησης του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών και να γίνουν "βήματα" για την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και τον ξεχωριστό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση