GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας διαφαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στους αδύναμους... η περίπτωση της Καρδίτσας

Της Μαριάννας Τσήπα Μόλις άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και οι υπήκοοι-πολίτες αυτής της...

Της Μαριάννας Τσήπα
Μόλις άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και οι υπήκοοι-πολίτες αυτής της...
πόλης εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και αυτήν την χρονιά στα εγκαίνια της πολυδιαφημιζόμενης Παυσιλιπούπολης, μιας φιέστας που εκτός των ιθυνόντων θα έπρεπε να λειτουργήσει ως γιορτή για τα παιδιά της πόλης και όχι μόνο αφού για χρόνια οι υπεύθυνοι αναζητούν την δημοσιότητα της εκδήλωσης, που διενεργείται και φέτος στο Άλσος Παυσίλυπου, σημείο αναφοράς για το πολεοδομικό της συγκρότημα.
Βεβαίως εφέτος η έξωση που θα υποστούν οι δημότες από την όμορη πλατεία Πλαστήρα θα είναι λίγο μεγαλύτερη, και παρά το μεγάλο εύρος της και το γεγονός πως είναι στο κάμπο σε άπλα θα εκπαιδευθούν να κινούνται ως κατσίκια ανάμεσα σε απέραντα τραπεζοκαθίσματα και κακόγουστα “παιχνίδια” που καταλαμβάνουν το μέγιστο κοινόχρηστο χώρο, ενός σκηνικού αρπαχτής που και φέτος στήνεται προσβάλλοντας εκτός του πορτοφολιού των γωνιών (2ευρω γαρ η φορά) και την αισθητική μας




Φέτος όμως, ξεκάθαρα, θίγει και την αξιοπρέπεια μας, μια και σε συνδυασμό με την επίσημη έναρξη λειτουργίας, πετάχθηκαν μαζικά φόλες από άκρη σε άκρη του πάρκου και της πλατείας με στόχο... να απαλλαγεί η φιέστα τους από τα “ανεπιθύμητα” αδέσποτα. Τι κι αν οι κάτοικοι φορολογούνται μέσω μετρητών ύδρευσης με τέλος για τα αδέσποτα, σαφώς το πρόβλημα δεν λύθηκε. Κάτοικοι κι επαγγελματίες αντίκρυσαν πρωί πρωί το μακάβριο θέαμα του εγκλήματος κι ανάμεσα και μέσα στα προαναφερόμενα παιχνίδια έβλεπε κανείς τα πτώματα των αθώων αυτών ψυχών λες και δεν τους έφθανε η ταλαιπωρία και το κρύο... κάποιοι πολίτες που αμέριμνα ως είθισται έβγαλαν τα κατοικίδια τους βόλτα, είχαν την πολύ πικρή εμπειρία να δουν τα ζώα αυτά. Καταγγελίες έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αγρόν αγόρασαν και δεν βρίσκεις ούτε μια γραμμή ηλεκτρονικού μελανιού για το θέμα.
Η φιέστα να’ναι καλά, παράπλευρες απώλειες...
Οι περίοικοι αποσβολωμένοι παρακολουθούν την απίστευτη ομερτά με την οποία όλοι όσοι θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει, αποσιωπούν το γεγονός αυτό. Προφανώς τα αδέσποτα σε κάποιους χάλαγαν το ίμματζ, αν όχι και την μπίζνα. Γιατί για μπίζνα πρόκειται ξεκάθαρα, από τη στιγμή που δεν βγαίνει καν μια επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσης των δημοτών: είναι γνωστό πως η πλατεία και το Άλσος είναι οι παράδεισοι των πολύ μικρών παιδιών της πόλης, που τρέχουν, παίζουν κάτω από το βλέμμα ναι, αλλά χωρίς το χέρι της μαμάς, και για όποιον έχει περάσει από τη διαδικασία των μωρών ξέρει πόσο επικίνδυνο μπορεί να καταστεί αυτό σε έναν χώρο πάρκου διάσπαρτου με φόλες. Αλλά είπαμε εδώ η απόλυτη σιγή ιχθύος, να μην χαλάσει η φιέστα κι η μπιζνα.
Και ναι για μπιζνα πρόκειται καλά στημένη σε βάρος όχι μόνο της αισθητικής μας, της οικονομικής αφαίμαξης (2ευρώ και γύρος), αλλά και νοημοσύνης, και της αξιοπρέπειας , κι ακόμα και της ασφάλειας των παιδιών, που θα θελήσουν να κάνουν χρήση πάραυτα των στημένων παιχνιδιών ενός κακόγουστου πανηγυριού, που απολαμβάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του χάρη στην μαζική θανάτωση των αδέσποτων αλλά και την έξωση όσων έβρισκαν σημείο αναφοράς κοινωνικής συναναστροφής την πλατεία. Κι επειδή κάθε κοινωνία δείχνει το βαθμό του πολιτισμού της από τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους πιο αδύναμους, η μαζική εξόντωση με την ένοχη αποσιώπηση των τοπικών ΜΜΕ παρά τις καταγγελίες δείχνει ακριβώς το πραγματικό της πρόσωπο, κυνικό, υπολογιστικό κι ανάλγητο. Φθάνει να γίνουν όλα στα γρήγορα να πέσει το χρήμα, τι σημασία έχει αν υπήρξαν απώλειες ζωών για ζώα επρόκειτο, βρωμερά αδέσποτα - κι αν κάτσουν και μερικά δεσποζομένα, παράπλευρη απώλεια - να μην τάχουμε μες στα πόδια μας κι αυτά.
Το πανηγύρι που στήθηκε όμως, δήθεν για τα παιδιά μας, βασίζεται στους ίδιους όρους ασφάλειας κι αντιμετώπισης της ασφάλειας των παιδιών μας, γι αυτό πέρσι οι διαχειριστές και στο χαρτί ειδοποιούσαν τους γονείς πως τα παιχνίδια χρησιμοποιούνται από τα βλαστάρια μας με δική μας ευθύνη, μην μπερδεύεστε, για την “στραβή” στη βάρδια τους δική σας η ευθύνη, γι αυτούς το χρήμα να πέφτει... Δείγμα, της προσοχής προς τα μικρά ζουζούνια, το στήσιμο των παιχνιδιών που θα βάλετε τα παιδιά σας.


Νέα ήθη στήριξης στις υποδομές από το τρενάκι

Η ζωή μας φθηναίνει, γίνεται πεζή και γκρίζα, μετριέται με δίευρα. Αλήθεια από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο τόπο μας δεν μάθαμε απολύτως τίποτα; 
Πηγή "sibilla"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση