GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη από εργαζόμενους του δήμου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη προχώρησαν εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίτερα...

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη προχώρησαν εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο ή εκπρόσωπο της διοίκησης του δήμου για να καταθέσει τα αιτήματά τους.

«Είναι ξεκάθαρη η αδιαφορία για τα προβλήματά μας από τη διοίκηση, καθώς κανένας δεν βρίσκεται στο κτίριο, παρόλο που γνώριζαν για τη σημερινή κινητοποίηση» ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Μετά την αποχή από την εργασία τους την προηγούμενη Κυριακή, 25 Νοεμβρίου και χθες, οι εργαζόμενοι πρόκειται να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους σήμερα και αύριο.

Τα κυριότερα προβλήματά τους, όπως αναφέρουν, είναι η μη καταβολή των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), η μη καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων καθώς και η έλλειψη προσωπικού.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος και σημείωσε:

«Πολλές φορές οι συνάδελφοι αγοράζουν τα ΜΑΠ - γάντια, μποτάκια και εξοπλισμό προστασίας - από την τσέπη τους, ενώ έχουν να πληρωθούν τις νυχτερινές τους βάρδιες από τον μήνα Μάιο».

Σχετικά με το προσωπικό, ο κ. Ξανθόπουλος τονίζει πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν με 500 άτομα λιγότερα. «Η διοίκηση απαξιώνει συνειδητά τον τομέα της καθαριότητας. Πολλές φορές επικαλείται την έλλειψη προσωπικού, ενώ την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι συνέβαλε στις απολύσεις των συναδέλφων που ήταν παρατασιούχοι».

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του διοικητικού προσωπικού του δήμου, Μαρία Τατάγια.

«Οι απαντήσεις που πήραμε φυσικά δεν ήταν συγκεκριμένες», δήλωσε ο κ. Ξανθόπουλος, εξερχόμενος του γραφείου της κ. Τατάγια. Όπως σημείωσε ο ίδιος, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά της γενικής διευθύντριας για προσπάθεια του δήμου ώστε να προχωρήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων για τις υπερωρίες και τα ΜΑΠ, ωστόσο οι διαδικασίες θα είναι χρονοβόρες, πρόσθεσε. Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε πως είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης «μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες».

Ο Σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Πηγή πληροφοριών: voria.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: voria.gr, thestival.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Voria gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση