GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκαψαν τον «Διάβολο» ενόψει της έλευσης των Χριστουγέννων - ΒΙΝΤΕΟ

Το έθιμο του «Καψίματος του Διαβόλου» που έχει τις ρίζες του αιώνες πίσω, γιόρτασαν στην πόλη Αντίγκα (Antigua) της Γουατεμάλας, ε...

Το έθιμο του «Καψίματος του Διαβόλου» που έχει τις ρίζες του αιώνες πίσω, γιόρτασαν στην πόλη Αντίγκα (Antigua) της Γουατεμάλας, ενόψει της έλευσης των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, όταν οι ντόπιοι καίνε κατασκευές που αναπαριστούν το διάβολο, ενώ καίνε και τα σκουπίδια των σπιτιών του, μία συμβολική κίνηση που παραπέμπει στην αγνότητά τους.

Το έθιμο σηματοδοτεί την αρχή των εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της χώρας της Λατινικής Αμερικής και έχει τις ρίζες του στην ισπανική παράδοση.

Συνήθως καίνε μικρούς διαβόλους, φτιαγμένους από λεπτά καλώδια και μαύρα και κόκκινα υφάσματα, όμως πλέον καίνε διαβόλους, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 3 μέτρα, οι οποίοι φορούν ρούχα.

Η παράδοση είναι και μία ευκαιρία για την απομάκρυνση παλιών χαρτιών, επίπλων και άλλων ανεπιθύμητων αγαθών των νοικοκυριών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πυρπολούν και βεγγαλικά.

Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν απευθύνει έκκληση για λιγότερες φωτιές, δεδομένης της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στην πρωτεύουσα εμφανίζονται πάνω από ένα εκατομμύριο εστίες τέτοια μέρα, πόσω μάλλον αν υπολογίσει κανείς ότι το έθιμο γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, παρά τις προειδοποιήσεις για τις συνέπειες στο περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση