GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ στην Κωνσταντινούπολη για τον Τζαμάλ Κασόγκι

O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμά...

O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε πριν από δύο μήνες μέσα στο προξενείο της χώρας του στην τουρκική πόλη, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο βραβευμένος δύο φορές με 'Οσκαρ εθεάθη μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μαζί με το 10μελές συνεργείο παραγωγής του, μεταξύ τους και σωματοφύλακες, όπου έκανε γυρίσματα όπως και στην προξενική κατοικία της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πεν συνεχίζει να εργάζεται στην περιοχή με την ομάδα παραγωγής του.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σον Πεν διακρίνεται να είναι ντυμένος στα μαύρα και να ετοιμάζεται να μιλήσει σε έναν εικονολήπτη που είναι μπροστά από οδόφραγμα της αστυνομίας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο προξενείο.

Μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ και έγραφε άρθρα κυρίως για την Washington Post.

Ο 58χρονος ηθοποιός είναι γνωστός για τις θέσεις του στην πολιτική, στις δημόσιες συζητήσεις στις ΗΠΑ αλλά και για τις πρωτοβουλίες του, μερικές φορές αμφιλεγόμενες, σε άλλες χώρες.

Ο Σον Πεν δέχτηκε πολλές επικρίσεις μετά τη συνέντευξη που πήρε το 2015 από τον μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν που τότε καταζητείτο. Η μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντε Καστίγιο είχε μεσολαβήσει στον Ελ Τσάπο για να μαγνητοσκοπηθεί αυτή η συνέντευξη.

Ο Πεν έχει τιμηθεί δύο φορές με το 'Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας: το 2004 για τον ρόλο του στην ταινία "Mystic River" ("Σκοτεινό Ποτάμι") και το 2009 για την ερμηνεία του στην ταινία "Harvey Milk" ("Χάρβεϊ Μιλκ") που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο δημοτικό σύμβουλο δηλωμένο ομοφυλόφιλο του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Πηγές: Adadolu, TASS, AFP, Hurriyet, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση