GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλος ένας χειμώνας στην παγωμένη Μόρια! Η ζωή σε σκηνές με κρύο και βροχή...

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών ...

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.
Εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών προσπαθούν να προστατευθούν από το τσουχτερό κρύο και τη βροχή με όποιον τρόπο μπορούν, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.
Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματείας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, έστειλε προ ημερών επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας απελπιστική την κατάσταση στην Μόρια.
«Η πολιτική κράτησης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στα νησιά, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σηματοδοτεί ότι χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι εδώ και μήνες σε απελπιστικές συνθήκες. Ζουν σε μία γκρίζα ζώνη, καταρρακωμένοι από την προοπτική επιστροφής σε μια χώρα που δεν είναι ασφαλής για αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Δείτε τις φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση