GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανός Επίτροπος ζητεί τη λήψη μέτρων κατά της Γαλλίας για το έλλειμμά της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα κατά της Γαλλίας για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα κατά της Γαλλίας για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες νέες δαπάνες που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόνμετά τις κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων", ο Επίτροπος δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και τόνισε ότι η Γαλλία παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια πλην του 2017.

«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος, διαφωνώντας με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες, εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Ο Έτινγκερ πρόσθεσε επίσης ότι Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερο για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία από τις δύο χώρες δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση