GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στο Κέιπ Τάουν - Αφρικανοί καταγγέλλουν ότι τους διώχνουν από παραλία - ΦΩΤΟ

Καταγγελία από κατοίκους του Κέιπ Τάουν προκαλεί σάλο. Σύμφωνα με αυτήν, ιδιωτικοί φρουροί αποκλείουν σε Αφρικανούς την είσοδο στη...

Καταγγελία από κατοίκους του Κέιπ Τάουν προκαλεί σάλο. Σύμφωνα με αυτήν, ιδιωτικοί φρουροί αποκλείουν σε Αφρικανούς την είσοδο στην παραλία Κλίφτον του Κέιπ Τάουν προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις με τη ρατσιστική αυτή απόφαση των ιδιωτών.

Διαδηλωτές που κατέλαβαν την παραλία διαμαρτύρονται ότι οι μαύροι λουόμενοι στοχοποιήθηκαν άδικα, αλλά η εταιρεία σεκιούριτι αρνείται ότι απέκλεισε την περιοχή τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη μόνο ως προληπτικό μέτρο για την προστασία των κατοίκων από την εγκληματικότητα.

Την περίοδο του Απαρτχάιντ παραλίες κι άλλες δημόσιες περιοχές είχαν διαχωριστεί για λευκούς και μαύρους. Ο δήμαρχος του Κέιπ Τάουν Νταμ Πλάτο ανέφερε ότι η εταιρεία ασφαλείας δεν είχε καμία εξουσία να ζητήσει από οποιονδήποτε να φύγει από την παραλία.

"Δεν θα επιτρέψουμε με καμία ιδιωτική οργάνωση να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους μας. Αυτή είναι δημόσια περιουσία, περιουσία του λαού και γι αυτό δεν χρειαζόμαστε εταιρείες ασφαλείας εδώ" τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του. Ωστόσο διευκρίνισε ότι ζητήθηκε από όλους να αποχωρήσουν από την παραλία και όχι μόνο από Αφρικανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση