GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική - Τι είπε για τις επενδύσεις και τους φόρους

«Η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στους Financial Times, ...

«Η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στους Financial Times, οι οποίοι αναφέρονται σε μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμα να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, και δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Αναφερόμενος στα ζητήματα διαφάνειας στην Ελλάδα και στη διαπλοκή μεταξύ ορισμένων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων δηλώνει: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Απευθυνόμενος προς την επιχειρηματική κοινότητα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αποκαταστήσει τη ρευστότητα, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Oι «Financial Times» αναφέρονται και στα ζητήματα της παιδείας καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για αλλαγές όπως η εισαγωγή πανεπιστημιακών προγραμμάτων στα Αγγλικά και η ενίσχυση της πληροφορικής στα σχολεία. «Δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιό μας» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση