ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ο ''Γολγοθάς'' των καρκινοπαθών - Τέλος στα παραπεμπτικά από γενικούς γιατρούς

Share it:
Νέα ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε ειδικούς γιατρούς για να πάρουν παραπεμπτικά για εξετάσεις, καθώς ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) απαγορεύει στους γενικούς γιατρούς να γράφουν εξετάσεις σε ογκολογικούς πάσχοντες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.
Στον κλάδο δημιουργήθηκε έντονη αναστάτωση δεδομένου ότι οι γενικοί γιατροί εξετάζουν κυρίως ογκολογικούς ασθενείς λόγω και των παρενεργειών από τις βασικές θεραπείες κατά της νόσου. Ο κλάδος το διαπίστωσε τυχαία όταν κάποιοι γιατροί επιχείρησαν να εκδώσουν παραπεμπτικά για καρκινοπαθείς και ανακάλυψαν ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ τούς «πέταξε» έξω.
Ενημερώθηκαν μάλιστα με μήνυμα στην οθόνη ότι δεν έχουν δικαίωμα να εκδώσουν παραπεμπτικά εξετάσεων για ογκολογικούς ασθενείς, αφήνοντας έκπληκτους ασθενείς που περίμεναν να πάρουν το παραπεμπτικό τους. Γι’ αυτό και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και της αντίστοιχης επαγγελματικής ένωσης των γενικών γιατρών συναντήθηκαν εκτάκτως χθες με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό παρουσία και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση, δεδομένης και της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών.
Ωστόσο, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε στους εκπροσώπους των γενικών γιατρών ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά ο κλάδος διατηρεί επιφυλάξεις.
Δεν είναι όμως μόνο οι εξετάσεις των καρκινοπαθών που βγαίνουν από το «συνταγολόγιο» των γενικών γιατρών, αφού ήδη τους έχουν απαγορευθεί και τα παραπεμπτικά για φυσικοθεραπείες, ενώ δεν μπορούν να χορηγήσουν και επιθέματα σε εγκαυματίες και κατακεκλιμένους παρά μόνο εάν πρόκειται για επανάληψη συνταγής την οποία να έχει εξασφαλίσει ο ασθενής από άλλο γιατρό.
Οι γενικοί γιατροί πάντως που στελεχώνουν τόσο τις ΤΟΜΥ όσο και τα Κέντρα Υγείας, μιλούν για υποβάθμιση του ρόλου τους την ώρα μάλιστα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους καλεί να γίνουν οικογενειακοί γιατροί για να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες της χώρας, χωρίς όμως να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους παθολόγους που επίσης υπηρετούν τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Υγεία

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση