GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με τη Συρία

H Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, προσθέτοντας ότι περίπ...

H Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, προσθέτοντας ότι περίπου 100 οχήματα βρίσκονταν καθ’ οδόν προς την περιοχή.

Η ενισχυμένη στρατιωτική δραστηριότητα σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα αναβάλει την προγραμματισμένη επιχείρηση κατά ενόπλων της κουρδικής οργάνωσης YPG στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Βόρεια Συρία, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συρία.

Το DHA ανέφερε ότι στην τουρκική φάλαγγα, που κατευθύνονταν προς τη νότια παραμεθόριο επαρχία Κιλίς από άλλη παραμεθόριο επαρχία, περιλαμβάνονταν τανκς, πολυβόλα και λεωφορεία που μετέφεραν κομάντος.

Ο Ερντογάν είπε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη μάχη κατά των ενόπλων του ισλαμικού κράτους στη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους, προσθέτοντας ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση θα στοχεύει επίσης κατά του YPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση