GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Η μερική αναστολή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου μπορεί να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο

Η μερική αναστολή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου είναι πιθανόν να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπεύθυν...

Η μερική αναστολή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου είναι πιθανόν να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τον προϋπολογισμό, Μικ Μαλβάνεϊ.

"Είναι πολύ πιθανό" το shutdown "να υφίσταται μέχρι το νέο Κογκρέσο", το οποίο πρέπει να συγκληθεί για πρώτη φορά την 3η Ιανουαρίου, είπε ο Μαλβάνεϊ, ενώ οι συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες διακόπηκαν χθες Σάββατο, αναμένεται να επαναληφθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Χθες ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι "η Γερουσία θα συγκληθεί για μια συνεδρίαση τεχνικού επιπέδου την 24η Δεκεμβρίου. Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προβλέπεται για την 27η Δεκεμβρίου".

Ο Μακόνελ επιβεβαίωσε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το θέμα της χρηματοδότησης ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε χθες ότι ο Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για την έγκριση ποσού 5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση