GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για να στηρίξω οποιαδήποτε κυβέρνηση - Ο Μητσοτάκης θα κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της ιστορίας - ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια ...

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.
«Μιλάμε για την οικονομία και τον προϋπολογισμό και θεωρεί η κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει είναι μέτρα ανακούφισης. Αυτό, το να δίνουμε ελεημοσύνη από εδώ και από εκεί συνιστά οικονομική πολιτική; Γδέρναμε οκτώ χρόνια τον λαό και τώρα τον ανακουφίζουμε με 300 ευρώ;» τόνισε ο κ. Λεβέντης.
«Η χώρα θέλει χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής και όχι ελεημοσύνες. Με ελεημοσύνες μπορεί να νομίζετε ότι θα πάρετε ψήφους αλλά δεν είναι ο κόσμος βλάκας, για 300-500 ευρώ, να αλλάζει κόμμα πριν από τις εκλογές».
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στα αναδρομικά, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τα αναδρομικά στους δικαστικούς και στους πανεπιστημιακούς. «Αυτοί έπρεπε να πάρουν πρώτοι αναδρομικά; Αυτοί ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να πάρουν αναδρομικά ή οι πάμπτωχοι άνθρωποι; Πότε κατάλαβαν οι δικαστές ότι με τα κοψίματα μισθών, συντάξεων κινδυνεύει η αξιοπρέπεια του πολίτη; Χρειάστηκαν 8,5 χρόνια για να ξυπνήσουν οι δικαστές;» είπε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι το 2009 η χώρα δεν χρειαζόταν ούτε τις "τρέλες" του Γιώργου Παπανδρέου ούτε του Αντώνη Σαμαρά. «Αυτό που ήθελε η χώρα ήταν ένα μνημόνιο δικό μας, ένα οικειοθελές, χωρίς νταβατζήδες απέξω. Να προβούμε μόνοι μας σε κάποιες μειώσεις, επιτρεπτές και να μειώσουμε την αύξηση των ελλειμμάτων. Τότε οι αγορές θα μας έσωζαν. Αντί να κάνουμε όμως μια οικειοθελή λιτότητα στην οποία εμείς θα ήμασταν οι κυρίαρχοι, αφήσαμε τα πράγματα να πάνε στα άκρα λόγω εγωισμών και μετά αφεθήκαμε στα χέρια των δανειστών», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κατηγορείτε τον κ. Τσίπρα ότι κοροϊδεύει, αλλά κι εσείς κοροϊδεύετε. Το πολιτικό σύστημα έχει μάθει να κοροϊδεύει. Δεν έχει άλλο τρόπο επιβίωσης το πολιτικό σύστημα».
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, διερωτήθηκε: «Δημοκράτης είναι όποιος εκχωρεί από την κυριαρχία της πατρίδας και όποιος δεν εκχωρεί είναι φασίστας; Μεγάλη αξία δίνετε στους φασίστες». «Αν τολμήσετε και κάνετε ψηφοφορία για τη Μακεδονία με αυτόν τον τρόπο, μαζεύοντας ψήφους από εδώ και από εκεί, ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιου είδους νόμους, δεν θα τα καταπιεί. Μπορεί να γελάτε τώρα, διότι το γέλιο πολλές φορές είναι και δείγμα αναισθησίας, όμως σας λέω ότι η ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματα αυτούς που θα εκχωρήσουν τη Μακεδονία», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.
«Το κύριο έργο μετά τις εκλογές θα είναι να καταργήσουμε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Ο λαός δεν θα το νομιμοποιήσει, θα είναι ένα ανάθεμα ιστορικό, και θα εργαστούμε στην επομένη βουλή για την ακύρωση της συμφωνίας. Είναι ντροπή αυτή τη αίθουσα να κάνει αυτά τα πράγματα για τη Μακεδονία, που είναι η ψυχή της Ελλάδος. Η Ένωση Κεντρώων θα ακυρώσει τη συμφωνία, με τις δυνάμεις της. Αν ο λαός δώσει αυξημένη δύναμη στην Ένωση Κεντρώων, λέω από τώρα λέω ότι για να στηρίξω οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα ζητήσω ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αν την περάσει διότι υποψιάζομαι ότι το μυαλό του Τσίπρα έχει κι άλλη λύση να την περάσει στα χέρια του Μητσοτάκη, ο οποίος ανοήτως μέχρι τώρα λέει δεν δίνει και μετά υπό την πίεση της αμερικανικής πρεσβείας θα ξεβρακωθεί τη νύχτα των εκλογών και θα έχουμε μια κωλοτούμπα τη μεγαλύτερη της ιστορίας. Ενώ μέχρι τώρα κωλοτούμπας ονομάζεται ο Τσίπρας στα λεξικά, θα αντικατασταθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη » συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στους βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του, κάνοντας λόγο για άλλη μια φορά για αποστάτες.
«Να εξηγήσουμε ότι αποστάτης είναι ένας που όταν εκλέγεται με ένα κόμμα και διαφωνεί με κάτι, δεν παραδίδει την έδρα και μεταπηδάει από κόμμα σε κόμμα. Αυτή τη στιγμή 4 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων είναι σε διάφορα κόμματα ενώ εξελέγησαν με λίστα με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων και μικρότερο αδίκημα έκαναν οι αποστάτες, μεγαλύτερο τα κόμματα που τους απεδέχθησαν. Μου ρίχνουν κάποιες ευθύνες και εμένα. Εσύ δεν πρόσεχες ποιους έβαζες, μου λένε. Για την Παπακώστα, λέω εγώ, δεν πρόσεξε ο Μητσοτάκης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση