GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο δεύτερος γύρος των επεισοδίων ξεκίνησε στην Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις χημικών.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν και κάδους απορριμμάτων.

Ωστόσο τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο μετά τις 19:30, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο εργοτάξιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστήμιου, να εξέρχονται από αυτόν εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και στη συνέχεια να επιστρέφουν και πάλι στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά στη διάρκεια των επεισοδίων στο εργοτάξιο του Μετρό στο Συντριβάνι.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί, με τους κουκουλοφόρους να έχουν αποχωρήσει συντεταγμένα από το ΑΠΘ και δυνάμεις των ΜΑΤ να τους ακολουθούν.

Από τα επεισόδια σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο εντός του χώρου των πανεπιστημίων όσο και εκτός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε περίσσοτερες από 20 προσαγωγές ατόμων, ενώ έχουν σημειωθεί και τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σταδιακά αποκαθίσταται.

Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση