GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γέφυρα με τη μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης στη Σανγκάη

Μια γέφυρα μήκους 15 μέτρων από ρητίνη εκτύπωσε η Σανγκάη, η οποία θα τοποθετηθεί σε κεντρικό πάρκο στην περιοχή Ταοπού. Με διαστά...

Μια γέφυρα μήκους 15 μέτρων από ρητίνη εκτύπωσε η Σανγκάη, η οποία θα τοποθετηθεί σε κεντρικό πάρκο στην περιοχή Ταοπού.

Με διαστάσεις 15,25 μέτρα μήκος, 3,8 μέτρα πλάτος και 1,2 μέτρο ύψος, η γέφυρα κατασκευάστηκε σε στρώσεις από ένα σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που ανέπτυξε η Shanghai Construction Group. Προκειμένου να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 35 ημέρες.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη - ακρυλονιτρίλιο συμπολυμερές ακρυλικό, ένα πλαστικό που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη εκτύπωση, σε συνδυασμό με ίνες υάλου - μπορεί να αντέξει τη μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο και τη βροχή και διασφαλίζει ότι η γέφυρα πληροί τις εθνικές κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τον Τσεν Σιαομίνγκ, που είναι αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός του ομίλου, η γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου τρεις δεκαετίες.

«Η γέφυρα αντέχει φορτίο 250 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον τέσσερις ενήλικες μπορούν να περπατήσουν σε αυτή ταυτόχρονα, ανά τετραγωνικό μέτρο», δήλωσε ο Τσεν.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης θεωρείται φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος κατασκευής, απαιτεί λιγότερη ανθρώπινη εργασία και δεν παράγει σκόνη ούτε κατασκευαστικά απορρίμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση