GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπακογιάννης: Η Βαρβάκειος μπορεί να γίνει σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας

«Η Βαρβάκειος αγορά στο Μοναστηράκι μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας», τόνισε ο υποψήφιος ...

«Η Βαρβάκειος αγορά στο Μοναστηράκι μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στους καταστηματάρχες της Αγοράς κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο χώρο.

Στην γεμάτη από κόσμο Βαρβάκειο, ο Κώστας Μπακογιάννης συζήτησε με τους επαγγελματίες για τον τρόπο εκσυγχρονισμού της ιστορικής αγοράς –που προβλέπει το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»-, ώστε να καταστεί «πόλος έλξης για τους επισκέπτες της, από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας. Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του «άβατου» των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο. Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ. Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτίρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση