GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας δημοπρατεί αντικείμενα του Χίτλερ στις ΗΠΑ

Ο 60χρονος Βασίλης Παναγόπουλος με καταγωγή από την Ελλάδα είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Αlexander Historical...

Ο 60χρονος Βασίλης Παναγόπουλος με καταγωγή από την Ελλάδα είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Αlexander Historical Auctions στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post, ο συγκεκριμένος οίκος δημοπρασιών έχει προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις καθώς σε αυτόν τα τελευταία οκτώ χρόνια δημοπρατούνται αντικείμενα της ναζιστικής περιόδου. Ανάμεσα σε αυτά είναι το προσωπικό τηλέφωνο και το δαχτυλίδι του Χίτλερ τα οποία δημοπρατήθηκαν έναντι του ποσού των 243.000 δολαρίων και 65.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ζήτηση για τέτοιου είδους αντικείμενα είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Παναγόπουλος µιλώντας στη The Washington Post υποστήριξε ότι οι πελάτες του είναι στο σύνολό τους άνθρωποι που τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ιστορία, και όχι ακροδεξιοί ή ρατσιστές και ανέφερε ότι μεταξύ των αγοραστών των αντικειμένων που δημοπρατούνται είναι και αρκετοί Εβραίοι.

“Η σύζυγός µου είναι εβραϊκής καταγωγή και ο πατέρας της είναι Εβραίος. Η πόλη όπου γεννήθηκε ο πατέρας µου στην Ελλάδα είχε καταστραφεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Πηγή πληροφοριών: The Washington Post

Πηγή ΦΩΤΟ: Eileen Blass/For The Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση