GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για ΚΕΕΛΠΝΟ! Ευθύνες για Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο και τη σύζυγο του Στουρνάρα...

Τους πρώην υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα...

Τους πρώην υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο των ευθυνών της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας την περαιτέρω έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τυχόν ποινικές τους ευθύνες.
Όσον αφορά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη η κυβερνητική πλειοψηφία καταλήγει στο συμπέρασμα της ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα των υπαλλήλων για την υπόθεση της πρόσληψης εργαζομένων υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ακόμη η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία ζητά την διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρ. υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προμήθεια των θερμικών καμερών.
Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή προτείνει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολλά στελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που «συλλειτούργησαν» με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Το αίτημα πάντως της πλειοψηφίας προς τη Δικαιοσύνη για τον κ. Γεωργιάδη ενδέχεται να προκαλέσει κομφούζιο καθώς η Δικαιοσύνη έχει ήδη διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία ακριβώς για τον ίδιο αδίκημα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανέλεγχο.
Από εκεί και πέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν παραπομπή στη Δικαιοσύνη και της υπόθεσης συνεδρίου που διοργάνωσε το 2014 η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου τονίζοντας ότι για ένα συνέδριο τριών ημερών δόθηκαν χωρίς διεθνή διαγωνισμό πάνω από 580.000 ευρώ.
Στο κάδρο μπαίνει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι «εγείρονται σοβαρές υποψίες αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο της αγοράς των θερμικών καμερών, υποψίες που έχουν την έννοια, τη σημασία και το εύρος των «ενδείξεων» κατά την έννοια που αυτές διαγράφονται στον Κ.Π.Δ, και για αυτό πρέπει να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των υπαλλήλων καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο, του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να διερευνηθεί και για την υπόθεση αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς κόστισε 17,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ.
Οι υποθέσεις για τις οποίες ζητείται περαιτέρω έρευνα από τη Δικαιοσύνη:
1) Αγορά κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ
2) Δάνειο 225 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ: «Υπάρχει λοιπόν και ευθύνη του αρμόδιου υπουργού, ανεξαρτήτως της τυχόν παραγραφής του βασικού υπουργικού αδικήματος της απιστίας σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος και του εφαρμοστικού του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά για την ευθύνη αυτή πρέπει να γίνει έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη».
Μάλιστα η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικές ευθύνες για την υπέρμετρη χρέωση του Ελληνικού Δημοσίου με 225 εκατ. ευρώ είναι αυταπόδεικτη, τη στιγμή κατά την οποία θα μπορούσε η οικονομική επιβάρυνση να μην ξεπεράσει το 1/15 ή το πολύ το 1/10 του ποσού αυτού.
3) Προμήθεια θερμικών καμερών
4) Αντικαρκινικός έρανος
5) Σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ
6) «Μαύρη τρύπα» ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 89 εκατ. ευρώ
7) Διαφημιστική δαπάνη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εγείρονται ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ Η ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ως προς την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ», και γι’ αυτό «πρέπει να υπάρξει Εισαγγελική έρευνα.
8) Συμβάσεις σίτισης και συντήρησης κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση