GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ στην Μεγάλη Βρετανία! Η ΚΥΠΡΟΣ έχασε το χαλούμι...

Σημαντικό πλήγμα υπέστη η Κύπρος, επειδή βρετανικό δικαστήριο έδωσε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού σε ιδιωτική εταιρεία. Η Κύπρος έχασε ...

Σημαντικό πλήγμα υπέστη η Κύπρος, επειδή βρετανικό δικαστήριο έδωσε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού σε ιδιωτική εταιρεία. Η Κύπρος έχασε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ενημέρωσε τοΥπουργείο Εμπορίου και σχολίασε πως γίνεται πόλεμος από γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους, εντός και εκτός Κύπρου, που στρέφονται με μαζικές επιθέσεις κατά του χαλουμιού, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα επί του θέματος.

Η εταιρεία «John & Pascalis LTD»
Πρόκειται για εταιρεία στην Αγγλία με βάση το Λονδίνο, η οποία εισάγει παραδοσιακά προϊόντα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από το 1952 από τους John Joannides και Costas Paschalis, στο West End του Λονδίνου. Σύντομα, η εκκολαπτόμενη Κυπριακή κοινότητα – όπως τη χαρακτηρίζει στην ιστοσελίδα της εταιρείας- δημιούργησε ζήτηση για ελληνικά και κυπριακά τρόφιμα.

Έτσι, Ιωαννίδης και Πασχάλης εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά το κενό και εισήγαγαν τα προϊόντα. Μεταξύ αυτών, μπάμιες και μελιτζάνες από Κύπρο και αγκινάρες από την Ιερουσαλήμ. Με τον καιρό, άρχισαν να εισάγουν κι άλλα προϊόντα από την Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, τα οποία αγόραζαν τα τοπικά εστιατόρια. «Με ήθος, η J&P έγινε πρωτοπόρος στον τομέα της τροφοδοσίας, παρουσιάζοντας πολλά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, πολύ γνωστά τυριά, όπως Φέτα και Χαλούμι, όπως επίσης Ελιές Καλαμάτας, Ταχίνι», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της εταιρείας.
Για την ιστορία, τέσσερις κυπριακές εταιρείες μεταπωλούν στη Βρετανία χαλούμι μέσω της John & Pascallis, με τον τιμοκατάλογο της εταιρείας να περιέχει 19 προϊόντα με προέλευση από την Κύπρο, όπως λούντζα, κρασί, καφέ, χούμους, αλάτι, κριτσίνια και τριαντάφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση