GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε η πλατφόρμα του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» για όλα τα νησιά

Το 2019 είναι η χρονιά της καθολικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα.  Το μέτρο αυτό, που πιλοτικά...

Το 2019 είναι η χρονιά της καθολικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα. 

Το μέτρο αυτό, που πιλοτικά λειτούργησε από την 1 Ιουλίου 2018 σε 49 νησιά, επιδότησε 61.500 κατοίκους νησιών να πραγματοποιήσουν άνω των 60.000 ακτοπλοϊκών ταξιδιών, αλλά και 3.100 νησιωτικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν προϊόντα και πρώτες ύλες, από και προς τα νησιά, επεκτείνεται και αγκαλιάζει όλα τα νησιά της χώρας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία της πιλοτικής εφαρμογής και έχοντας πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρηματικές κοινότητες των νησιών για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανοίγει την πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καλώντας τους νησιώτες, το με σύμβαση ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις δομές Υγείας και Παιδείας των νησιών μας, να εγγραφούν από σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.metaforikoisodynamo.gr, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη και να γίνουν δικαιούχοι του νησιωτικού αντισταθμίσματος για ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν από την 1 Ιανουαρίου 2019 και για όλο το έτος.

Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις των νησιών της χώρας μπορούν από τις 7 Ιανουαρίου 2019, στον ίδιο ιστότοπο, να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, ενώ η επιδότηση του κόστους μεταφοράς θα υπολογίζεται σε παραστατικά μεταφορών από την 1 Ιανουαρίου 2019.

Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί ένα ορόσημο για τις νησιωτικές πολιτικές αφού, για πρώτη φορά - ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εφαρμόζεται, παράλληλα, ένα μέτρο - θεσμός που απαντά ταυτόχρονα στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες και ευκαιρίες ζωής.

Για πρώτη φορά, θα εφαρμοστεί ειδική στήριξη για όσους μένουν και δραστηριοποιούνται στις Σποράδες, στον Αργοσαρωνικό και φυσικά στο Ιόνιο, αφού το μέτρο εντάσσει, εκτός από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο, και όλα εκείνα τα νησιά που για χρόνια εξαιρούνταν από τις όποιες πολιτικές ανακοινώνονταν.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση