GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Η αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του αμερικανικού δημοσίου μπορεί να διαρκέσει πολύ

Την πρώτη ημέρα της αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του αμερικανικού δημοσίου (shutdown), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφ...

Την πρώτη ημέρα της αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του αμερικανικού δημοσίου (shutdown), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους Δημοκρατικούς για να αρθεί το αδιέξοδο επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι «θα μπορούσε να έχει μακρά διάρκεια», ενώ επανέλαβε το κάλεσμά του υπέρ της βελτίωσης της ασφάλειας των συνόρων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός φράκτη κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, ένα αίτημα στο οποίο αντιτίθενται οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.

«Είμαι στον Λευκό Οίκο, εργάζομαι σκληρά… Διαπραγματευόμαστε με τους Δημοκρατικούς για την Ασφάλεια των Συνόρων, που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα (Συμμορίες, Ναρκωτικά, Διακίνηση ανθρώπων και άλλα), αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ» έγραψε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η αμερικανική Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζουν σήμερα, την ώρα που οι ηγέτες του Κογκρέσου επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις δαπάνες που θα βάλει τέλος στο αδιέξοδο.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος κάλεσε διάφορους βουλευτές, όλοι από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στον Λευκό Οίκο σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, μιλώντας στο σώμα, σημείωσε ότι δεν θα διεξαχθούν ψηφοφορίες έως να συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση