GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι

"Είμαι συγκλονισμένος από τιςεπιθέσεις(που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογ...

"Είμαι συγκλονισμένος από τιςεπιθέσεις(που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους. "Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου", πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ, θα μιλήσει απόψε στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου TF1, μετά μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" σε όλη τη Γαλλία που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στο Παρίσι, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.
Στις 15.00 τοπική ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 75.000 διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και στην πρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 92 τραυματίες γύρω στις 17.40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την διεύθυνση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 224 συλλήψεις.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" σήμερα, μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.
Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση