GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και αλλάζει τη ΝΔ

Του Γιώργου Σιαδήμα Η ολοκλήρωση του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία για την προεκλογική εκστρατεία της αξι...

Του Γιώργου Σιαδήμα

Η ολοκλήρωση του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία για την προεκλογική εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 10 Ιανουαρίου όταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει 3 χρόνια στην προεδρία του κόμματος θα ξεκινήσει η διαδοχική ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων για τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Προτεραιότητα θα έχουν όσοι ανήκουν στο Μητρώο στελεχών. Πρόκειται για άτομα που πρωταγωνιστούν στις τομείς εργασίας τους και μέχρι σήμερα είτε δεν ανήκαν στη ΝΔ είτε δεν εμπλέκονταν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος της Πειραιώς είναι να έχουν τον χρόνο οι υποψήφιοι αυτοί να κινηθούν στις περιφέρειες τους και να τους μάθουν οι ψηφοφόροι.

Η επιλογή όμως αυτής φέρνει αντιδράσεις στους παλιούς που θα δουν νέα στελέχη να ανακοινώνονται και αυτοί να περιμένουν τον χρόνο των εκλογών.

Παρά τις αντιδράσεις πάντως η ηγετική ομάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον σχεδιασμό στο πλαίσιο της ανανέωσης.

Εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας

Με την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής στο Συνέδριο απομένει πλέον η συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας και η τυπική επαναβεβαίωση στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως έγραψε η Realnews ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο Συνέδριο την πρόθεση του να συνεχίσει στο πόστο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία θα αποτελείται πλέον από 16 πρόσωπα αφού προστέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με την αλλαγή στο καταστατικό που έγινε στο Συνέδριο. Ex officio συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Οι υπόλοιπες οκτώ θέσεις είναι αιρετές και αφορούν τέσσερις βουλευτές και τέσσερα μέλη της Πολιτικής Επιτροπή.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση