GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι τον καταδιώκει η κατάρα των Φαραώ

Ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάχι Χαουάς που ανακάλυψε την Κοιλάδα με τις Χρυσές Μούμιες στη Μπαχαρίγια, έχει παραδεχ...

Ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάχι Χαουάς που ανακάλυψε την Κοιλάδα με τις Χρυσές Μούμιες στη Μπαχαρίγια, έχει παραδεχτεί ότι ένιωσε να τον καταδιώκει η κατάρα που “φυλάει” τις τελευταίες κατοικίες των Φαραώ για να τις προστατεύσει από τους τυμβωρύχους.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ο 71χρονος υψηλόβαθμος αρχαιολόγος ανακάλυψε τις μούμιες δύο παιδιών, τις οποίες μετακίνησε με την ομάδα του για να τις εκθέσει στο μουσείο. Στο ντοκιμαντέρ “Top 10 Secrets and Mysteries” υποστηρίζεται ότι τα ευρήματα άρχισαν να καταδιώκουν τον Χαουάς.

“Τον στοίχειωναν στα όνειρα του οι δύο μούμιες των παιδιών. Αρχικά εμφανίζονταν μόνο τα πρόσωπα τους. Αργότερα, όμως, έβλεπε να απλώνουν τα χέρια τους προς τον λαιμό του. Όταν μεταφέρθηκαν κοντά στη μούμια του πατέρα τους σταμάτησαν”, αναφέρει ο εκφωνητής του ντοκιμαντέρ.

Σε προηγούμενο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ είχε αποκαλυφθεί ότι έξι αρχαιολόγοι πέθαναν μυστηριωδώς με διαφορά λίγων μηνών αφότου συμμετείχαν όλοι στο άνοιγμα μίας σαρκοφάγου το 1922. Πολλοί υποστήριξαν ότι οι θάνατοί τους μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο ως αποτέλεσμα της κατάρας που είχαν ρίξει οι Φαραώ.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι αρχαιολόγοι φορούν αυστηρά προστατευτικές μάσκες, όταν μπαίνουν στους τύμβους, καθώς οι πιο πραγματιστές εκτιμούν ότι πιθανότατα τα βακτήρια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα όταν ξεσφραγίζονται οι χώροι όπου ήταν φυλαγμένες οι μούμιες μπορούν να μπουν σε τυχόν πληγές και να προκαλέσουν σοβαρές φλεγμονές.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση