GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η καταβολή της έκτης δόσης του επιδόματος παιδιού

Την επόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, αντί στα τέλη Ιανουαρίου, όπως προβλεπόταν, θα καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού...

Την επόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, αντί στα τέλη Ιανουαρίου, όπως προβλεπόταν, θα καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος παιδιούπου αντιστοιχεί στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Όσοι δυνητικοί δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2018, έχουν χρονικό περιθώριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 23:59, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της 21ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, στην πλατφόρμα Α 21 θα ολοκληρωθούν έως αύριο τεχνικές τροποποιήσεις, για να αντιμετωπιστούν ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ

Η καταβολή της έκτης δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018 θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, η έκτη δόση που αντιστοιχεί στο 2μηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος και θα καταβάλλονταν κανονικά προς τα τέλη Ιανουαρίου θα προπληρωθεί την επόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι δυνητικοί δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2018 έχουν χρονικό περιθώριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 23:59 να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της 21ης Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται πως στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα έχουν μέχρι αύριο ολοκληρωθεί τεχνικές τροποποιήσεις για να αντιμετωπιστούν ειδικές κατηγορίες πληθυσμού :

1) Φοιτητές από μετεγγραφή, οι οποίοι δεν έχουν την προηγούμενη ακαδημαϊκή ταυτότητα θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση.

2) Δίνεται η δυνατότητα στο ενήλικο ορφανό από δύο γονείς να υποβάλει αίτηση και να είναι ταυτόχρονα δικαιούχος. Εφόσον η αίτηση γίνεται από Επίτροπο θα μπορεί να προσθέσει τον εαυτό του και εξαρτώμενο τέκνο.

3) Πολίτες τρίτης Χώρας, Αναγνωρισμένοι Πρόσφυγες, Δικαιούχοι Ανθρωπιστικού καθεστώτος, Ανιθαγενείς, Δικαιούχοι διεθνούς και επικουρικής προστασίας, για τους οποίους δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής, θα μπορούν να επισυνάπτουν την άδεια διαμονής. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μετά από έλεγχο από τον ΟΠΕΚΑ.

4) Πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων έληξε η άδεια διαμονής, θα μπορούν να κάνουν νέα αίτηση με τον ίδιο αριθμό άδειας διαμονής και να επισυνάπτουν βεβαίωση ανανέωσης άδειας διαμονής. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μετά από έλεγχο από τον ΟΠΕΚΑ.

Επίσης :

περιπτώσεις δικαιούχων με παιδιά από μετεγγραφές, που πληρώθηκαν προηγούμενη δόση αλλά όχι την 5η δόση, στην προσεχή εκκαθάριση θα επανεξεταστούν ώστε να πληρωθούν.

Αμέσως μετά την εκκαθάριση της 6ης και τελευταίας δόσης για φέτος, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα επαναλειτουργήσει για να υποδεχτεί τις τελευταίες αιτήσεις του 2018. Προσοχή, υπενθυμίζεται πως φέτος οι αιτήσεις Α21 ολοκληρώνονται στο σύνολό τους στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017. Η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία για αιτήσεις Α21 που αφορούν στο Επίδομα Παιδιού 2018 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το Επίδομα Παιδιού θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή του 2019.

Ήδη εγκεκριμένη αίτηση Α21 για το 2018 έχουν πάνω από 880.000 οικογένειες. Το μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα είναι 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά, ενώ καλύπτονται περισσότερα από 1,56 εκ. παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση