GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη Μιχάλη Λεμπιδάκη: Η συγκλονιστική κατάθεση του επιχειρηματία

Τα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει αυτή την ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελ...

Τα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει αυτή την ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας στην θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασε ο 54χρονος επιχειρηματίας μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφτάσουν οι 12 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.

Ανέφερε πώς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος κι εγώ του απάντησα όχι».

Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.

Το δικαστήριο ρώτησε τον επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

ΠΗΓΗ:cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση