GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαιρετισμός του Προκόπη Παυλόπουλου στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες που διοργανώθηκε στη Βουλή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δη...

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες που διοργανώθηκε στη Βουλή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αφού καλωσόρισε τα παιδιά στην καρδιά, όπως είπε, της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα διαβεβαίωσε ότι "έως ότου πάψουν να υπάρχουν οι τραγικές συνθήκες, που σας οδήγησαν να εγκαταλείψετε τις Πατρίδες σας και τις οικογένειές σας επίσης, η Ελλάδα και η Ελληνική Κοινωνία σας αγκαλιάζει με θέρμη και σας θεωρεί παιδιά της. Θέλω, επίσης, να γνωρίζετε ότι αυτή η στάση της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι τόσο περισσότερο ειλικρινής, όσο είναι φυσική απόρροια της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της. Γιατί για εμάς, τους Έλληνες, όλα τα παιδιά του Κόσμου που δοκιμάζονται είναι και δικά μας παιδιά" υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι "η Ελλάδα και οι Έλληνες εκπροσωπούν, στο ακέραιο, τις αρχές και τις αξίες και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και, συνακόλουθα, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Αφού στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι ο Άνθρωπος, κατ’ εξοχήν δε τα παιδιά, πέρα και έξω από την καταγωγή τους, δοθέντος ότι είναι η συμπεριφορά μας γι’ αυτά που κρίνει, κατ’ εξοχήν, την προσήλωση κάθε πραγματικού Ευρωπαίου στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης".

Ακολούθως ,κάλεσε τα παιδιά-πρόσφυγες ΄να "μην κρίνετε την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ευρώπης από ηγεσίες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες, κατώτερες των περιστάσεων, δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τον πυρήνα αυτής της Ιστορίας και αυτού του Πολιτισμού. Κρίνετε την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα, για να βεβαιωθείτε ότι κάθε Έλληνας και κάθε πραγματικός Ευρωπαίος όχι μόνο συμμερίζεται την τραγωδία σας, αλλά στέκεται δίπλα σας για να μοιραστούμε τον πόνο σας και, το κυριότερο, ν’ απαλύνουμε κατά το δυνατόν τις συνέπειές του. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή επιστροφή στις Πατρίδες σας και στις οικογενειακές σας Εστίες. Και όταν αυτό συμβεί, με την δύναμη του Θεού και τις προσπάθειες των πραγματικών Ανθρώπων, να κλείσετε πάντα στην καρδιά σας την Ελλάδα και τους Έλληνες όπως εκείνοι σας έχουν στην καρδιά τους" είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση