GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για το «σκονάκι» στις εξετάσεις άδειας οπλοφορίας

Του Θάνου Σωτήρη Μια πρωτοφανής υπόθεση έρευνας των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας στην καρδιά της Ασφάλειας Αττικής, βρίσ...

Του Θάνου Σωτήρη

Μια πρωτοφανής υπόθεση έρευνας των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας στην καρδιά της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τον τελευταίο μήνα.

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισαν δικογραφία βάση καταθέσεων αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας που αναφέρουν ότι υπήρξε πιεστική παρέμβαση να δοθεί άδεια οπλοφορίας σε επιχειρηματία ο οποίος είχε «κοπεί» στις σχετικές εξετάσεις επανειλημμένα, και μάλιστα με το δικό του όπλο το οποίο βρισκόταν κατασχεμένο σε Τμήμα Ασφαλείας και μεταφέρθηκε την ΓΑΔΑ από αστυφύλακα που υπηρετεί σε πολιτικό γραφείο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!

Η δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί τον Εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται πλέον ή να ασκήσει ποινικές διώξεις, ή να την στείλει πίσω στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ώστε να συνεχιστεί η έρευνα σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δικογραφίας, η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου, την προηγούμενη προγραμματισμένης εξέτασης στην χρήση των όπλων, διαδικασία που απαιτείται για να πάρει πολίτης άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του ασφάλεια. Όπως αναφέρουν οι καταθέσεις αξιωματικός που υπηρετεί σε πολιτικό γραφείο της Κατεχάκη, τηλεφώνησε σε συνάδελφό του της Κρατικής Ασφάλειας, αρμόδιο για τα θέματα χορήγησης αδειών οπλοφορίας και των εξετάσεων των πολιτών που έχουν κάνει ανάλογη αίτηση, και «επιτακτικά του ζήτησε να διευκολυνθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος είχε αποτύχει δύο φορές στο παρελθόν» και γι αυτό το λόγο του είχε αφαιρεθεί το πιστόλι που κατείχε το οποίο φυλασσόταν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής όπου διαμένει. Μάλιστα, αναφέρει η ίδια κατάθεση, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του είπε ότι αρχιφύλακας που υπηρετεί στο ίδιο γραφείο της Κατεχάκη, θα παρελάμβανε το πιστόλι του επιχειρηματία από το Τμήμα Ασφαλείας και θα το μετέφερε στην ΓΑΔΑ, «για να εξεταστεί με το δικό του πιστόλι που το γνωρίζει καλά».

Πάντα σύμφωνα με τις καταθέσεις των στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, αρνήθηκαν να δεχτούν μια τέτοια «παράνομη μεθόδευση» και μάλιστα ένας από αυτούς τηλεφώνησε στον διοικητή του συγκεκριμένου Τμήματος Ασφαλείας και του είπε να μην δώσει το όπλο γιατί εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο «θα μπαίνανε όλοι φυλακή»!

Την επόμενη ημέρα, 8 Νοεμβρίου, ημέρα των εξετάσεων, οι αρμόδιοι εξεταστές αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι πράγματι τον συγκεκριμένο επιχειρηματία συνόδευαν ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων που έχει διατεθεί για την ασφάλεια του, αλλά και ο αρχιφύλακας που υπηρετεί στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο της Κατεχάκη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, «ο αρχιφύλακας είχε μαζί του και ένα τσαντάκι στο οποίο μετάφερε ένα πιστόλι». Όπως περιγράφεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών, σε αυτό το σημείο διαδραματίστηκαν κινηματογραφικές σκηνές. Μόλις ενημέρωσαν τους επικεφαλής τους ότι πράγματι ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας συνόδευε τον επιχειρηματία όπως τους είχε πει την προηγούμενη ο προϊστάμενος του αξιωματικός, πήραν εντολή να τον ελέγξουν και αν πράγματι είχε μαζί του το κατασχεμένο πιστόλι του επιχειρηματία, να τον συλλάβουν.

Ο αρχιφύλακας, πάντα σύμφωνα με τι καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αντιλήφθηκε τις συνεννοήσεις και έσπευσε να εξαφανιστεί. Μάλιστα στις καταθέσεις αναφέρεται ότι επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά και τον ρώτησαν που βρίσκεται και αυτός του απάντησε ότι «πήγε να πάρει έναν καφέ και επιστρέφει», κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Η απίστευτή αυτή ιστορία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στην δικογραφία των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και κατάθεση που λέει ότι όταν όλη αυτή η ιστορία έφτασε στα αυτιά κορυφαίου προϊσταμένου των στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, αυτός τους «επέπληξε με φωνές και άσχημο τρόπο γιατί τον εξέθεσαν στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο». Μετά από αυτό, καταθέτουν οι ίδιοι μάρτυρες, κατέφυγαν στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και προχώρησαν στις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Από πλευράς Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, κατεγράφησαν οι κλήσεις των κινητών τηλεφώνων των αξιωματικών της Κρατικής, ενώ παράλληλα ζητήθηκε άρση απορρήτου για τα κινητά αλλά και τα σταθερά υπηρεσιακά τηλέφωνα όλων των αστυνομικών που αναφέρονται στις καταθέσεις. Παράλληλα κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του επιχειρηματία το επίμαχο πιστόλι, το οποίο στάλθηκε στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ιχνών.

Επικοινωνήσαμε με το πολιτικό πρόσωπο, το γραφείο του οποίου βρέθηκε στο μέσο αυτής της υπόθεσης, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε μετά την έναρξη της έρευνας από το Εσωτερικών Υποθέσεων, απουσίαζε τις επίμαχες ημέρες από την Αθήνα, και το βασικότερο μίλησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ζήτησε να αποδοθούν οι ευθύνες, εάν αποδειχθούν, σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση