GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Εθνικός στόχος η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στην διεθνή καταδίωξη του Μουσείου της Ακρόπολης, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο μουσείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη...

Στην διεθνή καταδίωξη του Μουσείου της Ακρόπολης, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο μουσείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα επιστροφής στην Ελλάδα, των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παυλόπουλου:

«Κύριε Παντερμαλή, σας συγχαίρω ειλικρινώς για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά σας στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου, και μάλιστα διεθνώς.

Σημαντικό τεκμήριο αυτής της αλήθειας αποτελεί, φυσικά μεταξύ άλλων πολλών, το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των «Sunday Times» Sarah Baxter, η οποία έγραψε, υποστηρίζοντας με γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, ότι : «Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας».

Υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά Εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς. Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση