GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανάτσιου σε Σταϊκούρα: Μειώνουμε τους δικούς σας φόρους

«Μειώνουμε τους δικούς σας φόρους!», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απευθυνόμενη προς τα έδρανα της αξιωμ...

«Μειώνουμε τους δικούς σας φόρους!», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απευθυνόμενη προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με το οποίο καταργούνται οι διατάξεις περί μείωσης των συντάξεων.

«Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα στον δημοσιονομικό χώρο μειώνουμε τους φόρους σας! Αυτό κάνουμε. Επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», σημείωσε η κ. Παπανάτσιου απαντώντας στον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι σήμερα μειώνει φόρους που η ίδια επέβαλε.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι δικός μας φόρος; Τον μειώνουμε και θα συνεχίσουμε να τον μειώνουμε. Όπως τον μειώσαμε φέτος, θα συνεχίσουμε να τον μειώνουμε και του χρόνου. Από πού έχετε τις πληροφορίες σας για αύξηση των αντικειμενικών αξιών; Εμείς στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουμε τέτοια γνώση. Εσείς από πού το ξέρετε αυτό; Η αλλαγή δεν σημαίνει αύξηση. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η αξιολόγηση από τους ανεξάρτητους εκτιμητές. Δεν σημαίνει οπωσδήποτε αύξηση αντικειμενικών. Δικό μας ήταν το τέλος επιτηδεύματος; Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα στο δημοσιονομικό χώρο μειώνουμε τους φόρους σας! Αυτό κάνουμε. Επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα. Η φορολόγηση των επιχειρήσεων και μόνο από τις εισφορές σε συνδυασμό με τον φόρο εισοδήματος ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτά που πληρώνουν σήμερα, και το ξέρετε καλά. Το 85% έχει δει μείωση», τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών απευθυνόμενη στη ΝΔ.

Προηγουμένως, ο κ. Σταϊκούρας είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση:

- Μειώνει ασφαλιστικές εισφορές σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, αφού πρώτα μόνη της, το 2016, τις αύξησε.

- Μειώνει σταδιακά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων αφού πρώτα μόνη της, το 2015, την αύξησε από το 26% στο 29% και σήμερα υποστηρίζει θα διαμορφωθεί το 2021 εκεί που την παρέλαβε.

- Μειώνει τον ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά 10%, μόνο για ένα έτος, υποσχόμενη περαιτέρω μείωση τα επόμενα έτη, μείωση που λόγω της νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

- Θεσπίζει μικρή παράταση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνο για λίγα ακριτικά νησιά, αφού πρώτα μόνη της, το 2015, κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

- Νομοθετεί τη μη περαιτέρω και αχρείαστη περικοπή των συντάξεων, αφού πρώτα μόνη της, το 2017, την ψήφισε, αν και αυτή δεν προβλεπόταν στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και αφού έχει προβεί σε απανωτές μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια καταργώντας το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας εισφορές υγείες, μειώνοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους και αφού δεν θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των πολυδιαφημιζόμενων αντιμέτρων.

- Χορηγεί κοινωνικό μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2018, έχοντας επιτύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, όχι με ανάπτυξη, αλλά μέσω υπερφορολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση