GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικανός νοσηλευτής τέθηκε σε καραντίνα διότι ενδέχεται να εκτέθηκε στον ιό Έμπολα

Ένας Αμερικανός, ο οποίος ενδέχεται να εκτέθηκε στον ιό Έμπολα ενώ προσέφερε φροντίδες σε ασθενείς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό...

Ένας Αμερικανός, ο οποίος ενδέχεται να εκτέθηκε στον ιό Έμπολα ενώ προσέφερε φροντίδες σε ασθενείς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επέστρεψε στις ΗΠΑ το Σάββατο και τέθηκε σε καραντίνα και υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση στη Νεμπράσκα.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ είναι νοσηλευτής, μεταφέρθηκε στην πατρίδα του με ιδιωτικό αεροσκάφος και θα παραμείνει σε καραντίνα για έως και δύο εβδομάδες, σε ασφαλή πτέρυγα του πανεπιστημιακού ιατρικού κέντρου της Νεμπράσκας στην Όμαχα, ανέφερε ιατρικό δίκτυο της Πολιτείας.

Δεν έχει συμπτώματα, καθώς «μπορεί να έχει εκτεθεί στον ιό αλλά δεν ασθενεί» και δεν θεωρείται πως μπορεί να μολύνει άλλους αυτή τη στιγμή. Τα στοιχεία του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Εάν εμφανίσει συμπτώματα, θα μεταφερθεί σε ειδική μονάδα, μια από τις λίγες στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, στη Νεμπράσκα.

Το τρέχον ξέσπασμα του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό θεωρείται το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία της χώρας: έχει στοιχίσει τη ζωή σε 356 από τους 585 ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σε διεθνές επίπεδο, το χειρότερο ξέσπασμα του Έμπολα ήταν αυτό που έπληξε τη Δυτική Αφρική από το 2013 ως το 2016, όταν επιβεβαιώθηκαν πάνω από 28.000 κρούσματα και καταγράφηκαν πάνω από 11.300 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση