GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπόλαρης: Σε εξέλιξη η συζήτηση για υπογραφή πρόσθετου πρωτοκόλλου στη Συμφωνία των Πρεσπών

Για την ανάγκη αποσαφήνισης των αμφιβολιών και αμφισβητήσεων σε ορισμένα σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο υφυπουργός Εξωτερικώ...

Για την ανάγκη αποσαφήνισης των αμφιβολιών και αμφισβητήσεων σε ορισμένα σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.
«Είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για υπογραφή πρόσθετου πρωτοκόλλου. Ο ελληνικός λαός με πάρα πολύ σοφία λέει ''οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους''», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό'' ΘΕΜΑ'' ο υφυπουργός εξωτερικών.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπόλαρης, χρειάζονται «ξεκάθαρες θέσεις για να μην μπαίνουμε κάθε φορά στην παράκρουση των παρερμηνειών. Οι δηλώσεις (Ζάεφ) προκάλεσαν την παρέμβαση του ΟΗΕ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ διότι ήταν έξω από τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα. Επειδή δεν θα τρέχουμε εμείς κάθε φορά να μαζεύουμε τις εκτός των κόκκινων γραμμών κινήσεις. Εμείς είμαστε εδώ προφυλάσσοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, την ιστορία μας».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια να κλείσουν οι ψυχασθενείς σκοπιμότητες, οικειοποίησης της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με μία συμφωνία που γίνεται σήμερα και έχει χαρακτηριστικά μίας διαχείρισης μιας κατάστασης επτά δεκαετιών που κορύφωσαν την ένταση ».
«Η θέση της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και δεν δόθηκε πουθενά μακεδονική εθνότητα. Ο διάλογος που γίνεται, γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπ'όψιν αυτό που έχει συζητηθεί. Η συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί, είναι ξεκάθαρο ότι ό,τι έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με τον πολιτισμό της, με τον Μέγα Αλέξανδρο, με τον Αριστοτέλη, είναι δικά μας. Αυτοί , όταν αναφέρονται στον όρο που έχει σχέση μόνο με τη γεωγραφία τους,. Μένουν σε ένα κομμάτι που ήταν στα βόρεια του μεγάλου ιστορικού χώρου που ονομάστηκε Μακεδονία. Να μην τα μπερδεύουμε αυτά τα πράγματα…», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπόλαρης καταδίκασε λέγοντας: «Οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης, άποψης, συνεπώς και κατά της δημοσιογραφίας και ελευθεροτυπίας είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας. Στην ουσία, εμποδίζει την ελεύθερη ενημέρωση του λαού που είναι ο κυρίαρχος στη χώρα. Οποιαδήποτε πράξη βίας που επιχειρεί να φιμώσει, να εκφοβίσει, να απειλήσει τη δημοσιογραφία, είναι απόλυτα καταδικαστέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση