GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρκαγιά σε Ζωολογικό Κήπο στην Αγγλία - Μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα ζώα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ζωολογικός Κήπος Τσέστερ τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ο χώρος εκκενώθηκε αμέσως. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και οι αρμόδιοι επιδό...

Ο Ζωολογικός Κήπος Τσέστερ τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ο χώρος εκκενώθηκε αμέσως. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και οι αρμόδιοι επιδόθηκαν σε αγώνα να απομακρύνουν εγκαίρως τα ζώα από τη ζώνη που είχε παραδοθεί στις φλόγες. Κυρίως κινδύνευσαν οι κροκόδειλοι, οι ουρακοτάγκοι και τα φίδια.

Ο ουρανός γέμισε μαύρους καπνούς ενώ στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη όπως και ασθενοφόρα που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιθάλψουν κάποιον τραυματία. Στον Ζωολογικό Κήπο φιλοξενούνται περίπου 21.000 ζώα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα στην πτέρυγα του ζωολογικού κήπου, το Δάσος Μουσώνων, τις μεγαλύτερες εσωτερικές εγκαταστάσεις με ζώα στη Βρετανία.

"Οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν άμεσα και η ομάδα ταχείας αντίδρασης του ζωολογικού κήπου συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο", ανέφεραν οι Αρχές του Ζωολογικού Κήπου σε ανακοίνωσή τους.

"Οι ομάδες του ζωολογικού κήπου αξιολογούν τώρα την κατάσταση. Οι ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας που είναι είδος υπό εξαφάνιση και άλλα θηλαστικά είναι σώοι. Εργαζόμαστε σκληρά για να καταμετρήσουμε τα υπόλοιπα ζώα".

Το Δάσος Μουσώνων, μια πτέρυγά του που κόστισε 50,3 εκατ. δολάρια, φιλοξενεί ζώα όπως ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, μακάκες, φίδια και κροκόδειλοι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια μεγάλη πυρκαγιά στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου σκότωσε έναν μυρμηγκοφάγο και τέσσερις σουρικάτες και κατέστρεψε ένα κατάστημα και μια καφετέρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail, The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση