GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Επενδύσεις πάνω από 185 εκατ. ευρώ έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, με τις θέσεις εργασία...

Επενδύσεις πάνω από 185 εκατ. ευρώ έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, με τις θέσεις εργασίας να υπερβαίνουν τις 770, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που δημοσιεύονται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει το δελτίο, «με το νόμο 4523/06-03-2018 (ΦΕΚ Α 41), εγκρίθηκε η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης ανήλθε στα 11,4 δισ. δολάρια το 2015, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περίοδο έως το 2025 προβλέπεται στο 17,1% με την παγκόσμια αγορά να φθάνει τα 55,8 δισ. δολάρια.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό επενδυτικό στόχο για τις ξένες εταιρείες παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, όχι υψηλό ενεργειακό κόστος και η αγορά γης είναι σχετικά προσιτή. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια μπορεί να αποτελέσει για τους ξένους επενδυτές πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση