GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος από τα Καλάβρυτα: Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά

«Σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, στα Καλάβρυτα, συντελέσθηκε, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, μέσ’ από βάρβαρη σφαγή και ανελέητη καταστρ...

«Σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, στα Καλάβρυτα, συντελέσθηκε, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, μέσ’ από βάρβαρη σφαγή και ανελέητη καταστροφή, το μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον γερμανικό στρατό κατοχής» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα 75 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα.

«Τιμούμε σήμερα ευλαβικά την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της θηριωδίας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα δικαίωσης της θυσίας τους, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο ένα διπλό, ηχηρό, μήνυμα με βάση την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας: Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, πρέπει να μην παραβλέπουμε ότι ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει. Στην Ευρώπη σήμερα ξεφυτρώνουν μορφώματα, τα οποία είναι ουσιαστικά -και δυστυχώς- συνεχιστές αυτής της θηριωδίας και της απάνθρωπης ιδεολογίας, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πρέπει λοιπόν να μην επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, σε τέτοια μορφώματα να καθορίζουν το μέλλον μας και, ιδιαίτερα, το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση