GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή ανακοίνωση Deutsche Bank και εισαγγελίας Φρανκφούρτης για την έρευνα στην τράπεζα

Μετά την έφοδο εισαγγελέων, αστυνομικών και οικονομικών επιθεωρητών στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank, η τράπεζα και η εισαγγ...

Μετά την έφοδο εισαγγελέων, αστυνομικών και οικονομικών επιθεωρητών στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank, η τράπεζα και η εισαγγελία της Φρανκφούρτης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, κάτι που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

"Για τη Deutsche Bank, ήταν μία εβδομάδα τρόμου: Εισαγγελείς, αστυνομικοί και ελεγκτές της εφορίας ξεσκόνισαν τα κεντρικά γραφεία και πέντε ακόμη κτίρια στη Φρανκφούρτη και στη γύρω περιοχή, ενώ ο επικεφαλής της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ συναντιόταν με τον αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Η μετοχή της τράπεζας κατρακύλησε για κάποια ώρα κάτω από τα οκτώ ευρώ, καθώς το χρονικό διάστημα της έρευνας (για ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα Panama Papers) φθάνει έως το παρόν. Η κοινή ανακοίνωση της τράπεζας και της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης ήρθαν στον σωστό χρόνο», σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι ανακριτικές Αρχές σημείωσαν από την αρχή της έρευνας στη Deutsche Bank «πολύ γρήγορη και πολύ καλή πρόοδο», ανέφερε στην ανακοίνωση ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, Άλμπρεχτ Σράιμπερ. Όπως σημείωσε, «τα ερωτήματα που τέθηκαν στη Deutsche Bank απαντώνται χωρίς επιφυλάξεις».

Το μήνυμα από την εισαγγελία και την τράπεζα είναι σημαντικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση