GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεντένο: Μακρές αναμένονται οι συζητήσεις για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup

Μακρές και έντονες αναμένονται οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup,όπου θα συζητηθο...

Μακρές και έντονες αναμένονται οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup,όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηxανισμού Σταθερότητας (ESM) ως «εργαλείου» αποτροπής μελλοντικών κρίσεων, το δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των Τραπεζών και τη γαλλογερμανική πρόταση για ξεχωριστό προϋπολογισμό της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στα προσχέδια προϋπολογισμού των χωρών της Ευρωζώνης, τα οποία θα εξεταστούν από τους υπουργούς Οικονομικών, ο Σεντένο είπε ότι το ιταλικό ζήτημα αναμένεται να λάβει τη μεγαλύτερη προσοχή. Σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ιταλικές Αρχές συνεχίζουν τον εποικοδομητικό διάλογο για τον ιταλικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι χώρες της Ευρωζώνης να σέβονται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση