GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Forum "Next is Now": Η Ελλάδα μπορεί να εκπέμψει μηνύματα πανανθρώπινα

Το «παρών» στο Forum “Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”, που διοργανώνεται με πρω...

Το «παρών» στο Forum “Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου και του enikonomia.gr, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

"Για εμάς τους Έλληνες, το να προσελκύουμε τουρίστες δεν είναι μονό θέμα οικονομικό ιδίως στη σημερινή εποχή. Θέλουμε να δείξουμε εδώ, στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα, ότι και η Ελλάδα όταν τη γνωρίσει κανείς από κοντά, όταν μιλήσει με την ψυχή της, όταν μιλήσει με τον λαό της, μπορεί να εκπέμψει μηνύματα πανανθρώπινα και τόσο πολύτιμα τούτες τις ώρες. Γιατί σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε μια μικρή χώρα σε έκταση, ένας μικρός λαός σε αριθμό, αλλά έχουμε μεγάλη ιστορία, μια βαριά κληρονομιά, και ξέρω ότι θα ανταποκριθούμε στο μέλλον που μας αναλογεί σύμφωνα με την κληρονομιά που κουβαλάμε" είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος.

"Και αυτό θέλουμε να το κάνουμε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς και σε αυτή την ταραγμένη γωνιά του κόσμου, με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Θέλουμε να το κάνουμε με όλους τους ανθρώπους και με όλους τους λαούς. Να μιλήσουμε μαζί τους, να ανοίξουμε τις ψυχές μας, να αντιληφθούμε τι είναι εκείνο που από κοινού μπορούμε να κάνουμε" πρόσθεσε.

"Καλούμε εδώ στην Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν λίγες μέρες διακοπών, αλλά τους καλούμε για να σκεφτούμε όλοι μαζί σε αυτή τη Μεσόγειο που ήταν και πρέπει να παραμείνει σταυροδρόμι πολιτισμών, κοιτίδα και λίκνο πολιτισμών, να δούμε όλοι μαζί τι είναι εκείνο που πρέπει να κάνουμε για μια κοινή δημιουργία. Για εμάς τους Ευρωπαίους έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί ξέρω ότι μέσα σε αυτό το πνεύμα δουλεύοντας, δουλεύουμε και για την Ευρώπη μας, την ενοποίησή της, τη δυνατότητα της να παίξει και εκείνη τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά το Forum “Next is Now"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση