GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: H νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, όπου ο ίδιος απηύθυνε μήνυμα σ...

Με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, όπου ο ίδιος απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και νίκης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.
"Το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ, γιατί θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «μπροστά μας είναι μια μεγάλη νίκη, γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, το πεδίο μας είναι η Ευρώπη και ο κόσμος και πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον».
«Η ΝΔ μπορεί πάντα να προχωρά μπροστά κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού και στην ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Η αλλαγή για την οποία διψάει η χώρα έρχεται. Ξέρουμε ότι θα νικήσουμε, αλλά αυτό δεν φτάνει, αυτό που χρειάζεται είναι να νικήσει η χώρα τα εμπόδια που συσσωρεύτηκαν. Το Συνέδριο δυνάμωσε τη βαθιά μου πίστη στη ΝΔ, τη μόνη δύναμη αλλαγής και αισιοδοξίας στη χώρα». Η ΝΔ διαχρονικά υπερασπίστηκε ότι «ανήκουμε στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε αναφορά στον Μάνφρεντ Βέμπερ που συμμετείχε και παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου, λέγοντας ότι είναι σταθερός και ειλικρινής φίλος της ΝΔ, αλλά και της Ελλάδας και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Έκανε σύντομη αναφορά στα συμβάντα της Παρασκευής, λέγοντας ότι από τη μία υπήρχε ένα ανοικτό συνέδριο και από την άλλη «η θλίψη και η μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μία αστυνομοκρατούμενη εκδήλωση στην οποία οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες... Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήταν απούσα από την ομιλία του κ. Τσίπρα, είναι μία κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων, πολύ αρνητική στους σχεδιασμούς που θέλει να βάλει ξανά τη χώρα στις μυλόπετρες του διχασμού».
Κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό και συνολικά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος και βλέποντας το φάσμα της ήττας γίνεται πιο νευρικός. Τον αφήνω να βυθιστεί στον δικό του βάλτο γιατί τα "Μυστικά του Βάλτου" αμφιβάλλω αν τα έχει διαβάσει"». Δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την ιστορία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αν ήταν εξοικειωμένος δεν θα πήγαινε να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη Μακεδονία. Δεν σώσατε τη Μακεδονία, κ. Τσίπρα, το μόνο που κάνατε ήταν να δώσετε την εθνότητα και τη γλώσσα, το μόνο που κάνατε ήταν να πείτε "ναι" εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν "όχι". Σταματήστε επιτέλους να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, σταματήστε να χαρακτηρίζεται ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».
Επανέλαβε ότι «η ΝΔ στέκεται με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και πρόσθεσε:
«Ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος κρίκος μίας αλυσίδας ντροπής τα τελευταία 4 χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, υπονόμευσε το τέλος του δεύτερου προγράμματος, γιατί η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια, θα τα είχαμε αφήσει πίσω αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας που έφερε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μας στοίχισε 100 δισ., φόρτωσε 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, διπλασίασε τα χρέη των ιδιωτών προς το κράτος και μας έβαλε σε ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο, εισέβαλε με στρατιές διορισμών στο κράτος, αύξησε τις δαπάνες μισθοδοσίας κατά 2 δισ., το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο.
Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται, το κουβάρι των σκανδάλων μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται... Η μεγαλύτερη ζημιά είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν σπουδαία αυτή τη χώρα, η εργατικότητα, η αλληλεγγύη. Η σημερινή κυβέρνηση απεχθάνεται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για όλους, γιατί θέλουν να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών...
Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα, την αναγέννηση της Ελλάδας. Μπορούμε γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον... Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε αυτά που βιώνει ο πολίτης, πρέπει να αναδείξουμε τις αιτίες που τα προκάλεσαν, την ανικανότητα, την υποκρισία του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του Πάνου Καμμένου».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμά σημείωσε: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Ασφάλεια, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Θέλουμε κι ένα κράτος δικαίου που οι νόμοι θα εφαρμόζονται από ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά θα λειτουργεί και με αξιοκρατία και με αξιολόγηση. Γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση μπορούμε να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους».
Βασικός στόχος, είπε, είναι ευκαιρίες σε όλους, με κοινωνική κινητικότητα, ανοικτή οικονομία και Παιδεία που είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας για μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμο εταίρο στην Ευρώπη. Η κινητήριος δύναμη είναι η μεγάλη μεσαία τάξη του τόπου μας", σημείωσε.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους και σε όλο τον ελληνικό λαό, είπε: «Δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης προσπάθειας, να αλλάξω την πατρίδα μας και να πάμε την Ελλάδα μπροστά... Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η ΝΔ οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς πήγαν πολύ πίσω. Στις μάχες που έρχονται καλώ σε συστράτευση όλους του παλιούς αγωνιστές που μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ ακόμη από τα εκατομμύρια απογοητευμένους και από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να μας πλησιάσουν και δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους μας. Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, το τελευταίο πριν τη νίκη στις εκλογές».
Μίλησε για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται: «Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουμε ανακοινώσει τη στήριξη σε Κώστα Μπακογιάννη και Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και το ήθος της παράταξης και αλληλεγγύη και ευθύνη στον δεύτερο γύρο. Και όλοι να συμβάλουν στη μεγάλη νίκη στις εθνικές. Στις περιφερειακές εκλογές η μάχη θα είναι πιο πολιτική και οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Στόχος, να μην πέσει καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση για να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες. Στις ευρωκάλπες θέλουμε στελέχη με φωνή ελληνική που θα προβάλλουν θα εθνικά προτάγματα. Η μάχη των εθνικών θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη ΝΔ. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση