GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε δεκτός σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, προσκεκλημένο...

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε δεκτός σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ και της ABAF (Ένωση Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο Γκαλά για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσα

Ο κ.Παυλόπουλος εξήρε την παρουσία του Σεμπάστιαν Κόου στους στίβους την οποία χαρακτήρισε εμβληματική, ενώ αμφότεροι θυμήθηκαν τις μεγάλες στιγμές του αθλητή Κόου η πρώτη από τις οποίες ήταν στην Αθήνα.

«Σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως μια εμβληματική προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού και ως πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι με αυτή την διπλή σας ιδιότητα, αλλά και με το ίδιο σας το παράδειγμα, μπορείτε - ιδίως αυτούς τους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς - να εμπνεύσετε στους νέους όλου του Κόσμου το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και, εν τέλει, τη νοοτροπία της πραγματικής Αριστείας. Καλωσορίσατε» είπε ο κ. Παυλόπουλος στον παλιό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή των μεσαίων αποστάσεων, τον οποίο όπως είπε θυμάται από τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του 1975 στην Αθήνα.

«Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρόεδρε, για το χρόνο που βρήκατε, με δεδομένο ότι αναπόφευκτα έχετε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, και σας είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι διευκολύνατε τη συνάντησή μας. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, στην Αθήνα και μάλιστα για δύο τρεις πολύ σημαντικούς για μένα λόγους. Καταρχάς, η αθλητική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε εδώ, στην πόλη σας, στο Καραϊσκάκη το 1975, οπότε στη διάρκεια του Πρωταθλήματος Νέων πήρα το πρώτο μου μετάλλιο (σ.σ. χάλκινο στα 1.500μ). Επίσης, ένας ακόμα λόγος κάνοντας ένα άλμα χρονικό, αρκετά χρόνια αργότερα είμαι πολύ ευτυχής που ξαναβρίσκομαι εδώ γιατί είχαμε έρθει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, είχαμε έρθει και στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας για να πάρουμε τη φλόγα, να τη μεταφέρουμε στο Λονδίνο και για αυτό το λόγο αισθάνομαι πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεσμό με τη χώρα σας» είπε από την πλευρά του ο κ. Κόου που το 2012 ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Και πρόσθεσε ο πρόεδρος της IAAF: «Σας ευχαριστώ επίσης και για την αναφορά σας στη νεολαία, στους νέους, πράγματι είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς και περήφανοι και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προάγουμε τον αθλητισμό επ' ωφελεία κυρίως των νέων, επ' ωφελεία της κοινωνίας, της άμιλλας, της ανάπτυξης και της καλλιέργειας των νέων, αλλά και της ευγένειας. Επίσης προσπαθούμε με κάθε τρόπο στο ψηλότερο επίπεδο να υπάρχει εκπροσώπηση των αθλημάτων μας και εν γένει του αθλητισμού και ευρεία συμμετοχή της νεολαίας. Τούτου λεχθέντος ελπίζουμε ότι λίαν συντόμως θα μπορέσουμε ενδεχομένως να φιλοξενήσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημά μας, εδώ στη χώρα σας, στην πόλη σας προκειμένου και αυτό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους. Και πάλι σας ευχαριστώ για την συνάντησή μας».

Νωρίτερα, ο «ισχυρός άνδρας» της IAAF έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην περιήγησή του στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο στάδιο, που φιλοξένησε τους 1ους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, ενώ έκανε δηλώσεις στους ανθρώπους των ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την έντονη συγκινησιακή φόρτισή του για την παρουσία του στο εμβληματικό στάδιο με την τεράστια αθλητική κληρονομιά που το ακολουθεί, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την διεθνή ομοσπονδία: «Το ντόπινγκ στον αθλητισμό είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν. Στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην ηγεσία της IAAF θεωρώ ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά μένει να γίνουν και άλλα πολλά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και χρειαζόμαστε χρόνο και πολλή δουλειά για να τα καταφέρουμε».

Στο σημείο αυτό, για το θέμα της Ρωσίας που η IAAF αποφάσισε να συνεχιστεί ο αποκλεισμός της ομοσπονδίας της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους αθλητές, οι οποίοι, όταν πληρούν τις προϋποθέσεις, συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες. Αντίθετα, το θέμα είναι διαδικαστικό, αφού η IAAF θεωρεί ότι οι ρωσικές αρχές δεν έχουν εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί για την αναστολή αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας λόγω του εκτεταμένου ντόπινγκ των τελευταίων ετών. «Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο WADA» διευκρίνισε ο κ. Κόου, κάνοντας με τον τρόπο αυτό αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, αλλά και στη ΔΟΕ που έχουν ουσιαστικά άρει τον ρωσικό αποκλεισμό, αν και αυτοί έχουν θέσει κάποιους όρους, οι οποίοι θα πρέπει να εκπληρωθούν από τους Ρώσους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για το γεγονός ότι οι Έλληνες αθλητές έχουν τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις και δεν υπάρχει μεγάλο στάδιο κατάλληλο να φιλοξενήσει πρωταθλήματα της EAA και της IAAF, είπε ότι: «Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, έχουμε στις τάξεις μας τόσες πολλές εθνικές ομοσπονδίες. Είναι ένα θέμα εσωτερικό, που αφορά κάθε χώρα χωριστά. Οι Έλληνες αθλητές έχουν μεγάλες δυνατότητες και το έχουν ήδη αποδείξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση