GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Next is Now" Forum: "Κλειδί" οι συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

Της Εύας Οικονομάκη Η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης συμπράξεων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που μπορούν να συμβάλλουν στην α...

Της Εύας Οικονομάκη

Η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης συμπράξεων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αναδείχθηκε στο πλαίσιο του Forum“Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές” που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου και του enikonomia.gr.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι συνέργειες μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και επενδυτών για την υλοποίηση μεγάλων τουριστικών έργων, δίνοντας έμφαση στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), στόχος της οποίας είναι η ταχεία αδειοδότηση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας που καλύπτουν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Για τα οφέλη των ανταποδοτικών έργων και την αναβάθμιση των υποδομών που μπορούν δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και προστιθέμενη αξία στον ελληνικό τουρισμό μίλησε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση που παρουσίασε ο αριθμός των city breakers το 2017, ενώ απέδωσε την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού στη συνεργασία Δήμου, υπουργείου Τουρισμού και Αεροδρομίου. Τόνισε, μάλιστα, ότι στους ρυθμούς αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πρέπει να «τρέξουν» και τα υπόλοιπα 23 αεροδρόμια, γιατί θα τονωθεί η τουριστική κίνηση σε τοπικό επίπεδο. Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκμετάλλευση των τουριστικών μαρίνων, ενώ προέταξε και την ανάγκη αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, κίνηση που μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε μία πραγματική Ριβιέρα της Ευρώπης. Όπως είπε, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή μελέτη, η Ελλάδα σε επίπεδο συμπράξεων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, λόγω των πολύ υψηλών κριτηρίων που τίθενται και της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να έχουμε το καλύτερο ξενοδοχείο, αλλά να μην έχουμε συνέργειες. Συνέργεια σημαίνει σύνθεση πολλών δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δημητρίου, Αν. Καθηγητής & Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, έφερε ως παράδειγμα αγαστής σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την τουριστική άνθηση που χαρακτηρίζει τη Μύκονο, η οποία «έχει πετύχει το στοίχημα της ανάπτυξης».

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι επαγγελματίες του τουρισμού, έτσι ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η προσέλκυση τουριστών, καθώς και στο after sales marketing που μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Για τα data που μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλείο για την καλύτερη αντίληψη των αναγκών των ταξιδιωτών μίλησε η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση