GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός στην Συρία κατέστρεψε τέμενος που είχε μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης του ISIS

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέστρεψε το Σάββατο ένα τέμενος στην πόλη Χατζίν που είχε μετατραπεί σε...

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέστρεψε το Σάββατο ένα τέμενος στην πόλη Χατζίν που είχε μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.
Η Χατζίν είναι η τελευταία μεγάλη κοινότητα υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους στον εναπομείναντα θύλακα των τζιχαντιστών ανατολικά του Ευφράτη ποταμού. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), η κύρια συνιστώσα των οποίων είναι οι κούρδοι πολιτοφύλακες, μάχονται για να αποσπάσουν τα εδάφη που έχουν ακόμη στα χέρια τους οι τζιχαντιστές στην περιοχή εδώ και μήνες.
Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανέφερε ότι 16 βαριά οπλισμένοι μαχητές του ΙΚ χρησιμοποιούσαν το τέμενος ως βάση για να εξαπολύουν επιθέσεις. «Το πλήγμα αυτό είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρομοκράτες, που αποτελούσαν άμεση απειλή, κι εξάλειψε άλλον έναν θανάσιμο επιχειρησιακό πόρο του ΙΚ από το πεδίο της μάχης», σημείωσε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Η Λίλουα αλ Αμπντάλα, εκπρόσωπος των δυνάμεων που διεξάγουν την επιχείρηση στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός θα αποσπάσει πολύ σύντομα τη Χατζίν από τον έλεγχο των μαχητών του ΙΚ.
Το Ισλαμικό Κράτος απώλεσε σχεδόν όλα τα εδάφη που κατείχε στη Συρία πέρυσι, μετά τις χωριστές επιθέσεις τις οποίες δέχθηκε σε πολλαπλά μέτωπα που εξαπέλυσαν οι ΣΔΔ, που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, από τη μια κι ο συριακός στρατός, που υποστηρίζει η Ρωσία, από την άλλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση